17 Δεκεμβρίου 2016

Ελβετία: Νόμος που δίνει προτεραιότητα στην εύρεση εργασίας στους Ελβετούς κατατέθηκε στη Βουλή

Κατατέθηκε στην Ελβετική Βουλή νομοσχέδιο το οποίο δίνει προτεραιότητα στους γηγενείς έναντι των υπολοίπων εθνικοτήτων στον τομέα της εύρεσης εργασίας.

Η Ελβετία παρά το ότι δεν είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υπογράψει και αποδεχθεί την ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων, προκειμένου να απολαμβάνει των προνομίων της ελεύθερης διακίνησης προϊόντων εντός της ΕΕ.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές στο BBC, η συγκεκριμένη κίνηση δεν έχει σκοπό να πλήξει τη συμφωνία με την ΕΕ, αλλά η Ελβετία πρέπει να κάνει όλα τα βήματα που απαιτούνται προκειμένου να περιορίσει το μεταναστευτικό κύμα, ακόμη και Ευρωπαίων πολιτών, και να προστατεύσει τα δικαιώματα των Ελβετών. Για το συγκεκριμένο λόγο δεν μπήκαν στον συγκεκριμένο νόμο ποσοστώσεις που έχουν να κάνουν με τη μετανάστευση κάτι οποίο θα δημιουργούσε ζήτημα με την ΕΕ.

Δεν υπάρχει ακόμη κάποια επίσημη τοποθέτηση για το ζήτημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά το BBC επικαλούμενο πηγή του στην ΕΕ σημειώνει πως η απουσία ποσοστώσεων από τον συγκεκριμένο νόμο δείχνει πως η νομοθέτηση έχει κινηθεί στο σωστό πλαίσιο.

Πηγή: skai.gr