04 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠ'ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ; Πάνω από 5.000 πολίτες ζητούν να πληρωθούν τα χρέη τους από τον... Σώρρα

Ολοένα και περισσότερα «εξώδικα» και πληρεξούσια κατακλύζουν τις ΔΟΥ για πληρωμή των ληξιπρόθεσμων από τον ...θησαυρό του Σώρρα

Τουλάχιστον 5.000 πολίτες έχουν παραπέμψει στον... Σώρρα για την αποπληρωμή των οφειλών τους προς το Δημόσιο. Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών τόσα είναι τα «πληρεξούσια» που έχουν καταθέσει πολίτες σε όλη τη χώρα, αλλά κυρίως στην περιφέρεια, με τα οποία ζητούν να εισπραχθούν τα χρέη τους μέσω των ομολόγων του Σώρρα. Ταυτόχρονα με τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό πολιτών που παραπέμπουν στον Σώρρα για να πληρωθούν τα χρέη τους οι συγκεντρώσεις της οργάνωσής του «Ελλήνων Συνέλευσις» σε καφενεία και πλατείες σε όλη την Ελλάδα έχουν αυξανόμενο ακροατήριο.

Οι προϊστάμενοι των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή κατάσταση. Την ίδια ώρα οι οπαδοί του Σώρρα πληρώνουν έως και 60 ευρώ για να στείλουν τα απίθανα εξώδικα με τα οποία ζητούν να εξοφληθούν οι οφειλές τους από τα ...600 δισ. δολάρια του Σώρρα. Η εφορία, πάντως, έχει αρχίσει να απαντά, ότι δέχεται μετρητά, πιστωτικές κάρτες, μετοχές και ακίνητα, αλλά σε καμία περίπτωση οι οφειλές δεν διαγράφονται από τον επικαλούμενο αμύθητο «θησαυρό».

Ωστόσο, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σε βάρος επικεφαλής μεγάλου ταμείου του δημοσίου, διέταξε εισαγγελέας της Βόρειας Ελλάδας, επειδή ο τελευταίος αρνήθηκε να δεχτεί τις αιτήσεις ασφαλισμένων που ζητούσαν συμψηφισμό των οφειλών τους με… ομόλογα του Aρτέμη Σώρρα.

Σύμφωνα με τον ισότοπο «liberal.gr» ο εισαγγελέας ζητεί να εξεταστεί αν ο επικεφαλής του ασφαλιστικού ταμείου έχει τελέσει αδίκημα.