25 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ! Γαλλία: Ο Φιγιόν είχε προσλάβει τη σύζυγό του με μισθό 500.000 ευρώ!

Η μάχη για τη γαλλική προεδρία όχι μόνο ξεκίνησε, αλλά παρουσιάζει εντονότατες ομοιότητες με τις εκλογές που προηγήθηκαν στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με αναφορές στον γαλλικό Τύπο, ο οποίος επικαλείται επίσημα έγγραφα, η αρμόδια υπηρεσία διεξάγει έρευνα για τη σύζυγο του υποψήφιου για το χρίσμα του Δεξιού Κόμματος για ένα Λαϊκό Κίνημα ενόψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, Φρανσουά Φιγιόν, καθώς εμφανίζεται να είχε πληρωθεί το ποσό των 500.000 ευρώ ως υπάλληλος του μετέπειτα πρωθυπουργού, για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στο πολιτικό του γραφείο!

Η γεννημένη στη Βρετανία Πενέλοπε Φιγιόν, εμφανίζεται να είχε προσληφθεί από τον σύζυγό της, ο οποίος ενέκρινε το παραπάνω κονδύλι για την περίοδο 1992-2002. Η πρόσληψη συγγενών προσώπων στα πολιτικά γραφεία δεν απαγορεύεται με νόμο στη Γαλλία. Τα γαλλικά ΜΜΕ, ωστόσο, αναφέρουν ότι οι γαλλικές αρχές ερευνούν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες η Πενέλοπε Φιγιόν δεν προσέφερε στην πραγματικότητα τις υπηρεσίες της στο γραφείο του Φρανσουά. Με άλλα λόγια και εφόσον αποδειχθούν οι καταγγελίες, ο διεκδικητής του ανώτατου αξιώματος στη Γαλλία, είχε βγάλει μισθό στη σύζυγό του, απορροφώντας μέρος των διαθέσιμωνν χρημάτων που λάμβανε από το κράτος.

Ο ίδιος διέψευσε ότι υπάρχει κάτι το μεμπτό και διαβεβαίωσε πως η σύζυγός του εργαζόταν πραγματικά για εκείνον. Από το 2002 μάλιστα, έγινε βοηθός του Μαρκ Ζουλάντ, ο οποίος αντικατέστησε τον Φιγιόν στο κοινοβούλιο, με μισθό μεγαλύτερο από 7.000 ευρώ το μήνα. Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, το 2012, επί πρωθυπουργίας του Φρανσουά Φιγιόν, η Πενέλοπε εμφανίστηκε εκ νέου στη μισθολογική κατάσταση. Συνεργάτες του Ζουλάντ, ωστόσο, επιβεβαίωσαν ότι ουδέποπτε δούλεψαν μαζί με τη σύζυγο του υποψήφιου για τη γαλλική προεδρία.