31 Ιανουαρίου 2017

Η απάντηση Τσίπρα για τα σενάρια της δραχμής πριν βγάλει στα κανάλια το λαγό Ξυδάκη

Μπορεί να προκάλεσαν αίσθηση οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος δημοσίως άνοιξε θέμα δραχμής, λέγοντας ότι «δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε τη σχετική συζήτηση», ωστόσο θέση για το ζήτημα έχει πάρει ο ίδιος ο πρωθυπουργός μόλις πριν μια εβδομάδα.
Ερωτηθείς στη συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για το αν έχει εξετάσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι αυτό θα ήταν «ή ανοησία ή προδοσία» και ότι «δεν αποτελεί λύση να φύγει το ευρώ και να μείνει το ΔΝΤ».

Ολόκληρη η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα για τη δραχμή:
«Με ρωτάτε αν σκέφτηκα ποτέ να θέσω εγώ το θέμα που έθετε ο πιο σκληρός εκπρόσωπος της άλλης πλευράς; Μα αυτό θα ήταν ή ανοησία ή πραγματική προδοσία. Θα ήταν καταστροφικό για τους εργαζόμενους που θα έβλεπαν την αγοραστική τους δύναμη και το βιοτικό τους επίπεδο να καταρρέει, αλλά και συνολικά για την οικονομία της χώρας και τη θέση της στον διεθνή καταμερισμό εργασίας.

Οχι, ούτε το σκέφτηκα ούτε το έθεσα. Ούτε πιστεύω ότι αποτελεί λύση το να φύγει το ευρώ αλλά να μείνει το ΔΝΤ.

Διότι αυτό θα σήμαινε και άλλη τόση, επιπλέον συρρίκνωση του εθνικού πλούτου από όση έχουμε υποστεί μέχρι σήμερα. Θα σήμαινε νέες θυσίες για τα λαϊκά στρώματα και διατήρηση της οικονομικής επιτροπείας».