04 Ιανουαρίου 2017

ΝΔ: Οι τρεις υπογραφές Τσακαλώτου που δείχνουν τον τυχοδιωκτισμό και τη διγλωσσία της κυβέρνησης

Για «κυβέρνηση προθύμων» που ασκεί ανεύθυνη και τυχοδιωκτική πολιτική  κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία σημειώνοντας ότι η αλλαγή πολιτικής είναι πλέον επιβεβλημένη.

Ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας σε δήλωσή του κάνει αναφορά στα τρία κείμενα που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, τα νέα μέτρα στον προϋπολογισμό του 2017, την απόφαση του Eurogroup για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 και την επιστολή στους θεσμούς και σημειώνει ότι αυτό είναι το τίμημα της διγλωσσίας της κυβέρνησης. Ειδικότερα στη δήλωσή του αναφέρει:

«Ο Υπουργός Οικονομικών έβαλε, πρόσφατα, την υπογραφή του σε τρία κείμενα.

Το πρώτο, ο Κρατικός Προϋπολογισμός, εμπεριέχει νέα μέτρα, ύψους όσο ένας επιπλέον ΕΝΦΙΑ, τα οποία από προχθές υλοποιούνται, με βαρύ κόστος για την κοινωνία.
Το δεύτερο, η απόφαση του Eurogroup, προβλέπει νέα μέτρα για το 2018, υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για την επόμενη δεκαετία και μονιμοποίηση του “κόφτη” μισθών και συντάξεων.
Και το τρίτο, η ταπεινωτική επιστολή προς τους θεσμούς, με την οποία δεσμεύεται για τη “διαρκή αφοσίωση στο Μνημόνιο”.
Αυτό είναι το τίμημα της διγλωσσίας, της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού της “Κυβέρνησης των προθύμων”.

Η αλλαγή πολιτικής έχει καταστεί επιβεβλημένη. Υπάρχει εναλλακτική πρόταση. Την έχει προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία.

Με την εμπροσθοβαρή υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, με την αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση σταδιακής μείωσης της φορολόγησης των πολιτών, με την υιοθέτηση ενός στρατηγικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας που θα στοχεύει σε μια ανταγωνιστική και εξωστρεφή οικονομία» τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Σταϊκούρας.