22 Ιανουαρίου 2017

Προμηνύεται νέο φιάσκο για το Μαξίμου με την υπόθεση ΔΟΛ

Το κυβερνητικό σχέδιο για την άλωση του Τύπου είναι βέβαιο πως θα έχει την τύχη του νόμου Παππά για τα τηλεοπτικά κανάλια, με τη γνωστή σε όλους κατάληξη του διαγωνισμού στον οποίο είχε επενδύσει στρατηγικά το Μαξίμου.

Οι τραπεζίτες σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες οι οποίες μπορεί να τους οδηγήσουν σε επικίνδυνες περιπέτειες, ειδικά μετά την αυστηρή προειδοποίηση που απηύθυνε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στο Μαξίμου, αλλά εξακολουθούν να σπεκουλάρουν στο επίμαχο ζήτημα γιατί τους βολεύει επικοινωνιακά.

Όπως ανέφερε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος είναι καλύτερα να ανοίγουμε μέτωπα με ακίνδυνα θέματα όπως αυτά που αφορούν τα Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία δεν αγγίζουν την κοινωνία, παρά να απολογούμαστε για τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια και τους κόφτες διαρκείας στις συντάξεις.

Δεν βρίσκουν συνενόχους στην Νέα Δημοκρατία 

Στο Μαξίμου επιχείρησαν μια πρώτη εκτίμηση της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού εκτιμούν, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να συναινέσει σε ένα κυβερνητικό σχέδιο το οποίο θα προβλέπει μέτρα για τη σωτηρία θνησιγενών δημοσιογραφικών συγκροτημάτων και καναλιών.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση εγκαταλείπει το σχέδιο.

Αντιθέτως αναμένεται να παρουσιάσει νομοθετική πρωτοβουλία στη Βουλή, η οποία θα προβλέπει μια σειρά μέτρων με το πρόσχημα την προστασία των θέσεων εργασίας, σε κανάλια και εφημερίδες.

Προφανώς η κυβέρνηση επιδιώκει με τη νομοθετική πρωτοβουλία να εκθέσει την αντιπολίτευση και να την εμφανίσει ότι δεν ενδιαφέρεται για την προστασία των εργαζομένων.

Είναι όμως βέβαιο πως τα επικοινωνιακά καραγκιοζιλίκια του Μαξίμου θα πέσουν ξανά στο κενό, γιατί η δημοσιογραφική πιάτσα αλλά και η κοινωνία εχουν καταλήξει πως στην ούγια του πιθανού Λουκέτου στον ΔΟΛ, θα υπάρχει μόνο ένα όνομα: Αλέξης Τσίπρας!

http://www.lykavitos.gr/archives/444928