24 Ιανουαρίου 2017

Ο Πολάκης μιλάει για "οχετό ψεύδους" και την ίδια στιγμή επιβεβαιώνει την υποστελέχωση

Παραδέχεται ότι κοιμίζει μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου Θήρας σε θαλάμους του πρώην Κέντρου Υγείας, αλλά ισχυρίζεται πως... του ανήκει το κτίριο! - Ο δήμαρχος Σαντορίνης διαψεύδει τον αναπληρωτή υπουργό ΥγείαςΜε ύβρεις, για ακόμα μια φορά, απαντά ο υφυπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σε ένα ακόμα αποκαλυπτικό και απόλυτα διασταυρωμένο ρεπορτάζ του ΘΕΜΑΤΟΣ που εκθέτει ανεπανόρθωτα τόσο τον ίδιο όσο και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, με αφορμή το ρεπορτάζ που προκάλεσε αίσθηση και αφορούσε στις τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης, μέλη του οποίου κοιμούνται σε θαλάμους του πρώην Κέντρου Υγείας, ενώ την ίδια στιγμή, οι γιατροί αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλον, γίνεται λόγος για δήθεν …βρώμικο πόλεμο, «οργανωμένη προπαγάνδα» και «οχετό ψεύδους».

Χρησιμοποιούνται δηλαδή οι γνωστές στερεότυπες ατάκες και φράσεις «κλισέ» προκειμένου να συμμαζευτούν … τα ασυμμάζευτα και να διαψευστεί ένα ρεπορτάζ που δεν χωρά αμφισβήτηση.
Συγκεκριμένα:

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου, οι συγγραφείς της επικαλούνται μεταγενέστερα έγγραφα, τα οποία, όπως λένε, αποδεικνύουν πως το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν το πρώην Κέντρο Υγείας και σήμερα έχει μετατραπεί άτυπα σε ξενώνα για την φιλοξενία του προσωπικού του Γ.Ν Θήρας, είναι ιδιοκτησία του Υπουργείου Υγείας.

«Το Δημόσιο δεν διαθέτει κανέναν τίτλο ιδιοκτησίας» απαντά, όχι το Πρώτο Θέμα, αλλά ο δήμαρχος του νησιού, Αναστάσιος Ζώρζος που γνωρίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς καλύτερα απ’ τον καθένα.

Όπως αναφέρει σε σχετική δήλωση του:

«Ο χώρος του Κέντρου Υγείας είχε παραχωρηθεί στο δημόσιο από την Κοινότητα Φηρών με σκοπό να γίνει το Κέντρο Υγείας. Το Ελληνικό Δημόσιο δεν διαθέτει τίτλο ιδιοκτησίας του ακινήτου. Ο σκοπός για τον οποίο έγινε η παραχώρηση έχει πληρωθεί. Το ακίνητο επί του οποίου λειτουργεί το Νοσοκομείο αυτήν την στιγμή έχει παραχωρηθεί στο δημόσιο με ενέργειες των τοπικών φορέων και της εκκλησίας. Δεν είναι κατανοητό γιατί το Υπουργείο Υγείας μπαίνει στη λογική της αντιδικίας με το δήμο μας την στιγμή που ο Δήμος όπως και η πρώην Κοινότητα Φηρών έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλιστούν οι απαραίτητες υποδομές για τη λειτουργία μονάδων υγείας στο νησί».

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας γίνεται λόγος για …εισβολή στο χώρο όπου διαμένει εργαζόμενη, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το ρεπορτάζ του ΘΕΜΑΤΟΣ που αφορά στην φιλοξενία μελών του προσωπικού που εργάζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας στο Κέντρο Υγείας.

Φυσικά καμία εισβολή δεν έγινε όπως ψευδώς ισχυρίζονται αφού το επίμαχο φωτογραφικό υλικό εστάλη στην εφημερίδα και ο δημοσιογράφος που το παρέλαβε επιβεβαίωσε απλά ότι οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν μετέπειτα στο protothema.gr προέρχονται πράγματι από χώρους του πρώην Κέντρου Υγείας.

Στην ανακοίνωση του το Υπουργείο Υγείας κατηγορεί και την τοπική κοινωνία ως προς το θέμα εξέρευσης στέγης, ότι, « δεν έχει φτάσει στο επίπεδο που θα έπρεπε», παρά την επιδότηση ενοικίου στους γιατρούς, 500 ευρώ ανά άτομο.

«Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε;» διερωτώνται οι δημοτικοί άρχοντες. «Να αναλάβουμε και το ρόλο του μεσίτη για να τους βρούμε σπίτι;»

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης επιβεβαιώνει και το δεύτερο σκέλος της αποκάλυψης του ΘΕΜΑΤΟΣ, που αφορά στην παραίτηση εννέα μάχιμων γιατρών έως σήμερα από την ημέρα που ξεκίνησε να λειτουργεί το Νοσοκομείο. Οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας υπόσχονται ότι, «το νοσοκομείο θα στελεχωθεί πλήρως» και πως θα είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την αυξημένη κίνηση της τουριστικής περιόδου. Όπως και ότι για το μόνιμο ιατρικό προσωπικό θα υλοποιηθεί σύντομα η εξίσωση του μισθολογίου με αυτό του ΕΣΥ.

Βέβαια για την έλλειψη αξονικού τομογράφου, που ο ίδιος ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα λειτουργεί έως το τέλος του περασμένου Δεκέμβρη, ουδεμία αναφορά γίνεται.

Ως προς το θέμα της σίτισης των εργαζομένων στο Γ.Ν Θήρας, αναφέρεται στην ανακοίνωση πως η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν αρνήθηκε ποτέ τη σίτιση οποιουδήποτε εργαζομένου.
Τότε γιατί ο κ. Μιχάλης Ρούσσος, μέλος του Δ.Σ της ΑΕΜΥ Α.Ε που διαχειρίζεται το Νοσοκομείο έστειλε επιστολή προς το διοικητικό συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.) με κοινοποίηση στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή του κ. Πολάκη, ζητώντας τη χορήγηση ενός γεύματος για όλους τους εργαζομένους στο Νοσοκομείο Σαντορίνης και όχι μόνο «για όσους δεν διέμεναν μόνιμα στη Θήρα, αλλά μετέβησαν στο νησί προκειμένου να εργαστούν στο νοσοκομείο», όπως έχει εισηγηθεί η διευθύντριά του Μαρία Μαυρικάκη;

Και ένα τελευταίο ερώτημα προς τον κ. Πολάκη. Αληθεύει ή όχι, ότι το κόστος της μισθοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου ξεπερνάει τα 3,5 εκατ ευρώ;

Απίστευτο κι όμως Ελληνικό: στους θαλάμους του πρώην Κέντρου Υγείας Σαντορίνης κοιμάται το προσωπικό του νοσοκομείου του νησιού.Οι άνθρωποι αναγκάζονται να απλώνουν τα ρούχα στους διαδρόμους η στην ταράτσα, ενώ τα λειτουργικά έξοδα του κτηρίου (ΔΕΚΟ κ.λπ.) βαρύνουν τα ταμεία του υπουργείου Υγείας