25 Ιανουαρίου 2017

Κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ρόλο εισαγγελέα: Ποινικές διώξεις για τα δάνεια των ΜΜΕ προαναγγέλλει ο Τζανακόπουλος

Επιχειρηματολογώντας ότι στο σύνολο του πορίσματος της Εξεταστικής περιγράφεται η τέλεση ποινικών αδικημάτων

Να προκαταλάβει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης στην ΕΡΤ.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι το σύνολο του πορίσματος για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ θα παραδοθεί στον εισαγγελέα, ο οποίος εν συνεχεία θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Στις αντιδράσεις που ακολούθησαν (ναι, υπήρξαν αντιδράσεις, αν και η συνέντευξη ήταν στην κρατική τηλεόραση), με αιχμή την επισήμανση ότι ο κ. Τζανακόπουλος επιχειρεί να προκαταλάβει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ο ίδιος επιχείρησε να εξηγήσει ότι το πόρισμα περιγράφει με σαφήνεια ποινικά αδικήματα, εξ ου και συμπεραίνει ότι ο εισαγγελέας θα ασκήσει ποινικές διώξεις.

Ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε πως κατά τη διάρκεια των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής αποδείχθηκε ότι «το τρίγωνο της διαπλοκής ζούσε και βασίλευε» στη χώρα, προσπαθώντας να αποκρούσει τις αιτιάσεις από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι προέκυψε πως δεν υπάρχει διαπλοκή.