25 Ιανουαρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Ένταση στα ειρηνοδικεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης για τους πλειστηριασμούς

Τα μέλη του συντονισμού συλλογικοτήτων ζήτησαν στην πόλη της Μακεδονίας την κράτηση της προέδρου των συμβολαιογράφων - Στην πρωτεύουσα εμπόδισαν την είσοδο των συμβολαιογράφων

Υπό τον κλοιό δεκάδων ατόμων βρέθηκε και σήμερα το Ειρηνοδικείο της Αθήνας. Μέλη οργανώσεων αλλά και πολίτες, δημιούργησαν μία ανθρώπινη ζώνη και τοποθετήθηκαν μπροστά στις αίθουσες που θα γίνονταν οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί, εμποδίζοντας με τον τρόπο αυτό την είσοδο των συμβολαιογράφων.

Απλώνοντας πανό, αλλά και με συνθήματα όπως «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και να «φύγουν τώρα τα κοράκια» τα μέλη τους κινήματος «Δεν πληρώνω» του ΕΠΑΜ, της ΛΑΕ και αριστερών οργανώσεων ανέβαλαν για άλλη μια φορά τις εκποιήσεις ακινήτων για τις οποίες υπήρχαν εντολές να γίνουν σήμερα. Μάλιστα με ειρηνικό τρόπο ζήτησαν από συμβολαιογράφους αλλά και από υποψήφιους αγοραστές να αποχωρήσουν από τους χώρους του Ειρηνοδικείου.

Στο δικαστικό κτίριο της Οδού Λουκάρεως στο κέντρο της Αθήνας για σήμερα είχαν προγραμματιστεί 15 πλειστηριασμοί, ενώ συνολικά στην Αττική θα πραγματοποιούνταν 32. Από τους 15 πλειστηριασμούς στη Λουκάρεως οι τρεις ήταν από τράπεζες προς ιδιώτες, με τις οποίες οι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί ζητούσαν την εκποίηση δύο κατοικιών και ενός οικοπέδου.

Παράλληλα τα μέλη των κινημάτων αλλά και οι πολίτες που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν απλώσει μια ασπίδα προστασίας απέναντι στους συμπολίτες τους που κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και την πρώτη τους κατοικία, δηλώνουν στο protothema.gr τις περαιτέρω ενέργειες τους, ενώ προειδοποιούν την κυβέρνηση να μην φέρει προς ψήφιση το νέο νομοσχέδιο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, καθώς, όπως τονίζουν, με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσουν εμφυλιοπολεμικές συνθήκες. «Σήμερα έχουμε τα δύο χρόνια της επετείου του ΣΥΡΙΖΑ. Δύο χρόνια μνημονίων και πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας. Κάθε Τετάρτη βρισκόμαστε στα Ειρηνοδικεία και ακυρώνουμε στην πράξη τα σχέδιά τους. Αυτό που μπορούμε να τους πούμε είναι ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα ανοίξουν ένα παράθυρο προκειμένου να παρακάμπτουν το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς. Θα οδηγήσουν όμως σε ακραίες καταστάσεις τον ελληνικό λαό και σε εμφυλιοπολεμικές συνθήκες» αναφέρει στο protothema.gr το μέλος του κινήματος «Δεν Πληρώνω», Λεωνίδας Παπαδοπουλος.

Συνεχίζοντας τονίζει: Εμείς όμως αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Να ξέρει καλά οποίος θέλει να αιματοκυλίσει τον ελληνικό λαό, θα μας βρει μπροστά του. Αυτό που έχουμε να τους πούμε είναι ότι και ηλεκτρονικούς να τους κάνουν τους πλειστηριασμούς, θα βρούμε τρόπους προκειμένου να βάλουμε άμμο στα γρανάζια του συστήματος τους».

Κινητοποίηση και στη Θεσσαλονίκη

Ένταση επικράτησε νωρίτερα και στο Ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης μεταξύ μελών του συντονισμού συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς και της προέδρου Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Χρουσαλά-Μπιλίση.

Τα μέλη του συντονισμού ζητάνε της κράτηση της κ. Μπιλίση. Όπως τονίζουν είπε ότι έγινε ανακήρυξη των πλειστηριασμών ενώ κάτι τέτοιο όπως λένε δεν έγινε ποτέ.

Όπως αναφέρουν τα μέλη συντονισμού συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς θα καταθέσουν μήνυση κατά της προέδρου Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης.

Δείτε το σχετικό βίντεο: