02 Ιανουαρίου 2017

Νέο βίντεο από Κωνσταντινούπολη: Φαίνεται καθαρά το πρόσωπο του μακελάρη

Ο τζιχαντιστής φαίνεται εντελώς ψύχραιμος, συνομιλεί με άλλους ανθρώπους σαν να μην συμβαίνει το παραμικρό και δεν δείχνει να διακατέχεται σε καμία περίπτωση από τύψεις για όσα προτίθεται να πράξει
Την άκρη του νήματος στο μπέρδεμα που υπήρξε με το αληθινό πρόσωπο του τζιχαντιστή που σκόρπισε το θάνατο στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης δίνει νέο βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, στο οποίο ο δράστης παρουσιάζεται λίγη ώρα πριν την πράξη του, κατά τον έλεγχο του διαβατηρίου του, όταν ταξίδεψε στην Τουρκία.

Ο τζιχαντιστής φαίνεται εντελώς ψύχραιμος, συνομιλεί με άλλους ανθρώπους σαν να μην συμβαίνει το παραμικρό και δεν δείχνει να διακατέχεται σε καμία περίπτωση από τύψεις για όσα προτίθεται να πράξει.Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, διορθώνοντας το λάθος της την προηγούμενη ημέρα.

Μόλις χθες, είχε δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση, όταν η τουρκική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία λάθος ανθρώπου. Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, ο μακελάρης που σκότωσε 39 ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες άλλους, κατάγεται είτε από τη μουσουλμανική κοινότητα της Δυτικής Κίνας, είτε από το Αφγανιστάν ή την Τσετσενία ή το Καζακστάν ή το Ουζμπεκιστάν.

Ο άνδρας είναι γύρω στα 25 και θα μπορούσε να είναι μέλος του ίδιου πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους που εξαπέλυσε την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στις 28 Ιουλίου 2016 σκοτώνοντας συνολικά 45 άτομα.

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν την ευθύνη για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη, που άφησε πίσω της 39 νεκρούς και 64 τραυματίες.

Σε ανακοίνωσή του ο ISIS αναφέρει πως η επίθεση στην Κωνσταντινούπολη έγινε από έναν «στρατιώτη» του και στόχευε Χριστιανούς που γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά και τους οποίους οι τζιχαντιστές θεωρούν «αποστάτες»: «Σε συνέχεια των ευλογημένων επιχειρήσεων που διαπράττει το Ισλαμικό Κράτος κατά του προστάτη του σταυρού, την Τουρκία, ένας ηρωικός στρατιώτης του χαλιφάτου έπληξε ένα από τα πιο γνωστά νυχτερινά κέντρα, όπου γιόρταζαν (για την Πρωτοχρονιά) χριστιανοί», αναφέρει χαρακτηριστικά η τζιχαντιστική οργάνωση.

Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ανακοίνωση που δημοσίευσε σε έναν λογαριασμό της στην υπηρεσία διαδικτυακών μηνυμάτων Telegram, ακολουθώντας τη μέθοδο αυτή που έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν για την ανάληψη της ευθύνης για επιθέσεις.