13 Ιανουαρίου 2017

Τρία χρόνια με αναστολή για την Ουγγαρέζα εικονολήπτρια που κλώτσησε μετανάστες

Σε τρία χρόνια φυλάκισης με αναστολή υπό επιτήρηση καταδικάστηκε η Ουγγαρέζα εικονολήπτρια που τον Σεπτέμβριο του 2015 κλώτσησε μετανάστες κοντά στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία.

Η Πέτρα Λάζλο, η οποία κινηματογραφούσε την είσοδο προσφύγων στα σύνορα, μόλις είδε έναν άνδρα με ένα παιδί στην αγκαλιά να ξεφεύγει από τον αστυνομικό κλοιό, έσπευσε να του βάλει τρικλοποδιά, ενώ εν συνεχεία κλώτσησε ένα παιδί.

«Γύρισα και είδα πολλούς ανθρώπους να έρχονται κατά πάνω μου, κάτι που με τρομοκράτησε» είπε η εικονολήπτρια η οποία, σύμφωνα με το BBC, θα ασκήσει έφεση στην απόφαση.

Οι δικαστές ανέφεραν πως η συμπεριφορά της Λάζλο, «έρχεται σε αντίθεση με τις κοινωνικές νόρμες», αποκρούοντας έτσι τα όσα υποστήριξε ο δικηγόρος της, πως η γυναίκα προσπάθησε να προστατεύσει τον εαυτό της όταν κλώτσησε τους μετανάστες.

Όταν η εικονολήπτρια άκουσε την απόφαση ξέσπασε σε δάκρυα και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της και ότι έχει ξεκινήσει μια «εκστρατεία μίσους» εναντίον της.

Σημειώνεται ότι ο διαδικτυακός σταθμός N1TV στον οποίο εργαζόταν η κα Λάζλο και ο οποίος πρόσκειται στο ακροδεξιό κόμμα Γιόμπικ, ανακοίνωσε ότι η Λάζλο απολύθηκε λόγω «απαράδεκτης συμπεριφοράς».

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/335986/tria-hronia-me-anastoli-gia-tin-ouggareza-eikonoliptria-pou-klotsise-metanastes/