16 Ιανουαρίου 2017

Βίντεο: Η στιγμή της επίθεσης με τουλάχιστον πέντε νεκρούς σε κλαμπ στο Μεξικό

Χάος και πανικός μετά τους πυροβολισμούς - Οι θαμώνες τρέχουν πανικόβλητοι από το σημείο - Πληροφορίες ότι επρόκειτο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε συμμορίες εμπόρων ναρκωτικών

Η στιγμή της φονικής επίθεσης ενόπλου σε κλαμπ στο Μεξικό που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, καταγράφηκε από κάμερα κινητού τηλεφώνου και δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στα πλάνα που κυκλοφόρησαν μέσω Διαδικτύου αποτυπώνονται οι στιγμές αγωνίας που βίωσαν οι θαμώνες του νυχτερινού κέντρου «Μπλε Παπαγάλος» στην Πλάγια Ντελ Κάρμεν.
Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν, άλλοι βρίσκονται πεσμένοι στο έδαφος, ενώ η μουσική εξακολουθεί να παίζει και να «μπλέκεται» με τις κραυγές των θαμώνων.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστη η φύση του φονικού περιστατικού, καθώς η μεξικανική αστυνομία δεν έχει πραγματοποιήσει επίσημη ενημέρωση. Παρ’όλα αυτά, εικάζεται ότι το περιστατικό αφορά σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε μέλη οργανώσεων που εμπορεύονται ναρκωτικά.



 Αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν τη στιγμή της επίθεσης στο σημείο για την τελευταία ημέρα του μουσικού φεστιβάλ BPM έκανε λόγο για σκηνές χάους και πανικού.

«Βρισκόμασταν στα παρασκήνια που είναι κοντά στην κεντρική είσοδο. Έπεσαν τουλάχιστον τέσσερις ή πέντε πυροβολισμοί. Ο κόσμος άρχισε να τρέχει γιατί υπάρχει μία έξοδος κινδύνου στο πίσω μέρος. Σταματήσαμε και κρυφτήκαμε πίσω από έναν τσιμεντένιο τοίχο και μετά συρθήκαμε κάτω από ένα μεταλλικό τραπέζι», είπε δημοσιογράφος μουσικού περιοδικού.

«Οι άνδρες ασφαλείας αρχικά δεν πίστεψαν ότι επρόκειτο για πυροβολισμούς λέγοντας πως ήταν πυροτεχνήματα, και τονίζοντας ότι όλα ήταν καλά. Τότε οι άνθρωποι που συνέχισαν να τρέχουν είπαν ότι είδαν ένα όπλο. Παραμείναμε κρυμμένοι μέχρι που άνοιξαν την μπροστινή πύλη και τρέξαμε έξω», συνέχισε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Ο Σκωτσέζος DJ Τζακμάστερ σε ανάρτησή του στο Twitter ενημέρωσε σχετικά με το περιστατικό και κάλεσε όσους βρέθηκαν στο Μεξικό για το φεστιβάλ να παραμείνουν στα ξενοδοχεία τους.

«Κάποιος μπήκε στο κλαμπ στην Πλάγια Ντελ Κάρμεν και άνοιξε πυρ. 4-5 νεκροί και πολλοί τραυματίες. Μείνετε στα γ… ξενοδοχεία σας αν είστε στο BPM», έγραψε ο DJ.
Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της αστυνομίας και του στρατού, καθώς και ασθενοφόρα, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των τραυματιών.

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα, δύο Καναδοί, ένας Ιταλός, δύο Κολομβιανοί πολίτες και ένας άνδρας ασφαλείας του κλαμπ έχασαν τη ζωή τους.

Ο DJ Σίντνει Τσαρλς ο οποίος έπαιζε μουσική την ώρα του περιστατικού, μίλησε στη βρετανική εφημερίδα εξηγώντας ότι «ο δράστης βρισκόταν στα αριστερά της σκηνής και άνοιξε πυρ».
Ένας ακόμα DJ, ο Τζέιμς Τσάπμαν μιλώντας στο περιοδικό DJ Mag, είπε: «Άκουσα 10 με 20 πυροβολισμούς που έμοιαζαν με πυροτεχνήματα. Όλοι σταματήσαμε να δούμε τι συνέβαινε και τότε είδα ανθρώπους να κοιτούν προς μία κατεύθυνση. Τότε ακούσαμε κραυγές και όλοι έτρεχαν».

Δανάη Δασοπούλου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ