26 Ιανουαρίου 2017

Τραμπ σε Νιέτο: Αν δεν πληρώσεις για το τείχος, καλύτερα να ακυρώσεις τη συνάντηση

Ούτε βήμα δεν κάνει πίσω από την από την απόφασή του για ανέγερση τείχους στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, αλλά και την κάλυψη του κόστους από την χώρα της Λατινικής Αμερικής ο Ντόναλντ Τραμπ.

Με δύο tweet του ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε στον Μεξικανό ομόλογό του, Ενρίκο Νιέτο, πως εάν το Μεξικό δεν πληρώσει το τείχος, καλύτερα να ακυρώσει τη συνάντησή τους.

«Οι ΗΠΑ έχουν εμπορικό έλλειμμα 60 δισ. δολαρίων με το Μεξικό. Ήταν από την αργή της NAFTA ένα μονόπλευρο ντιλ με τεράστια νούμερα χαμένων θέσεων εργασίας και εταιρειών. Αν το Μεξικό δεν είναι διατεθειμένο να πληρώσει για το τόσο αναγκαίο τείχος, τότε θα ήταν καλύτερο να ακυρωθεί η επερχόμενη συνάντηση» έγραψε στο Twitter.

Ο Ενρίκε Νιέτο, μετά την υπογραφή του διατάγματος για την ανέγερση του τείχους, τόνισε πως η χώρα του δεν πρόκειται να το πληρώσει.

Οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία το Σάββατο, μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, και συζήτησαν να συναντηθούν στις 31 Ιανουαρίου.


Ο Νιέτο ακύρωσε τη συνάντηση με Τραμπ

Μετά τα tweets του Ντόναλντ Τραμπ, ο πρόεδρος του Μεξικό Ενρίκε Νιέτο ακύρωσε τη συνάντηση, με το γραφείο του να ενημερώνει τον Λευκό Οίκο.

«Σήμερα το πρωί ενημερώσαμε τον Λευκό Οίκο ότι δεν θα παραστώ στη συνάντηση, που είχε προγραμματιστεί για την επόμενη Τρίτη με τον Αμερικανό πρόεδρο», ανέφερε σε tweet του ο Μεξικανός πρόεδρος.