26 Ιανουαρίου 2017

Με μηνύσεις απειλούν οι νοσηλευτές για την και καλά "βλάβη" στην ιστoσελίδα του ΑΣΕΠ

Δεν επιτρέπει την πρόσβαση και τη συμμετοχή σε χιλιάδες υποψηφίους στην προκήρυξη 7Κ, που «τρέχει» τις τελευταίες δέκα μέρες και λήγει την ερχόμενη Τρίτη

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στον εισαγγελέα καταθέτει αύριο η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) για το μείζον πρόβλημα που έχει ανακύψει στον ιστότοπο του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), που δεν επιτρέπει την πρόσβαση και τη συμμετοχή σε χιλιάδες υποψηφίους στην προκήρυξη 7Κ, που «τρέχει» τις τελευταίες δέκα ημέρες και λήγει την ερχόμενη Τρίτη.

Η προκήρυξη 7Κ αφορά σε προσλήψεις 1.666 θέσεων τακτικού προσωπικού του υπουργείου Υγείας, μεταξύ των οποίων 67 θέσεις νοσηλευτών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, 413 θέσεις τεχνολογικής εκπαίδευσης και 356 θέσεις βοηθών νοσηλευτών.

Από την πρώτη μέρα που θεωρητικά «άνοιξε» η προκήρυξη και η ηλεκτρονική διεύθυνση www.asep.gr, οι καταγγελίες που δεχόταν η ΕΝΕ από νοσηλευτές ήταν δεκάδες: το σύστημα «έπεφτε», πριν προλάβουν να κάνουν υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής. Σημειωτέον ότι η ηλεκτρονική υποβολή είναι προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Η ΕΝΕ απέστειλε εξώδικο την περασμένη Δευτέρα στο ΑΣΕΠ, διότι «το ηλεκτρονικό σύστημα υποδοχής των αιτήσεων για την προκήρυξη 7Κ του ΑΣΕΠ (asep.gr) δεν λειτουργεί και βρίσκεται σε αναστολή «λόγω συντήρησης», ωστόσο δεν άλλαξε κάτι.

Το ΑΣΕΠ περιορίστηκε να εκδώσει ένα δελτίο τύπου, αναφέροντας ότι θα δοθεί παράταση στην προθεσμία της 31ης Ιανουαρίου -πλην όμως αυτό δεν έχει γίνει ακόμη…

«Είναι υποχρέωσή μας ως το επαγγελματικό επιμελητήριο και το θεσμικό όργανο των Νοσηλευτών της χώρας να προασπίσουμε τα δικαιώματά τους. Είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να αποστερείται μεγάλος αριθμός πολιτών τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς πρόσληψης προσωπικού χωρίς καμία δική του υπαιτιότητα, λόγω ανεπάρκειας του συστήματος και των τεχνικών μέσων. Τέλος, είναι επιβεβλημένο να παρασχεθεί η νόμιμη δυνατότητα σε όλους τους υποψηφίους που το επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό»  επισήμαινε η ΕΝΕ στην εξώδικη διαμαρτυρία της.

Παναγιώτα Καρλατήρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ