31 Ιανουαρίου 2017

Συνεχίζεται το γλέντι στο Twitter με το #greek_NASA του Παππά-Γελάει μέχρι κι ο ίδιος

Πραγματικό πάρτι στα social media μετά την ανακοίνωση του Νίκου Παππά ότι το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με νομοσχέδιο που καταθέτει άμεσα στη Βουλή, θα δημιουργήσει Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία.

Καταρχάς δείτε τι έγραψε πριν λίγο ο ίδιος ο Παππάς:


Όσον αφορά τα ψέμματά του, απάντησε ο πρώην υφ. Εξωτερικών Κούρκουλας:
Το 2015 το ΙΑΔΕΕΤ (Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης) υλοποιούσε τουλάχιστον 40 ερευνητικά προγράμματα, πολλά από αυτά σε συνεργασία και με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ΕΟΔ – European Space Agency).
Αν (ο Παππάς) ανατρέξει στην ιστοσελίδα του ΕΟΔ θα πληροφορηθεί ότι στις 21-11-2012 η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στην υπουργική σύνοδο στη Νάπολη από τον τότε Γενικό Γραμματέα Ερευνας και Τεχνολογίας κ. Βασίλη Μαγκλάρη, στις 2-12-2014 στο Λουξεμβούργο πάλι από τον Γενικό Γραμματέα Ερευνας και Τεχνολογίας κ. Χρήστο Βασιλάκο. Δυστυχώς η εκπροσώπησή μας στην τελευταία υπουργική σύνοδο στις 1-12-2016 στη Λουκέρνη της Ελβετίας δεν ήταν σε αρμόζον επίπεδο. Δηλαδή η χώρα μας δεν εκπροσωπήθηκε, ως είθισται, σε πολιτικό επίπεδο, δηλαδή υπουργού ή Γενικού Γραμματέα, αλλά σε επίπεδο υπαλληλικό από την κυρία Πηνελόπη Σπηλιώτη, διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων στη ΓΓ Έρευνας και Τεχνολογίας.
Δείτε τώρα και το γέλιο που πέφτει στο Twitter