09 Φεβρουαρίου 2017

Έλιωσε στο γέλιο ο Βρούτσης: Ο Νεφελούδης ανακάλυψε 100.000 νέες θέσεις εργασίας το 2016, ενώ ο Παππάς μίλαγε για 200.000

[Φυσικά και λένε ψέμματα αφού σύμφωνα με τους πίνακες του ισοζυγίου προσλήψεων-απολύσεων -που δημοσιεύει ο Γιάννης Βρούτσης κάθε μήνα- τη διετία που κυβερνάνε χάθηκαν πάνω από 200.000 θέσεις εργασίας]

«Δημιουργήσαμε πάνω από εκατό πραγματικές χιλιάδες θέσεις εργασίας το 2016», δήλωσε στο ιταλικό περιοδικό Left, o γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης. Παράλληλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε, αναγνωρίζει ότι «πράγματι, η ανεργία συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, στο 22,8%» αλλά προσθέτει πως «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την κυβέρνηση άγγιζε σχεδόν το 30% [ΔΕ: Φυσικά λέει ψέμματα αφού τον Ιανουάριο του 2015 ήταν κάτω από 26%]».

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας χαρακτηρίζει αντισυνταγματικό το βασικό μισθό για τους νέους κάτω από είκοσι πέντε ετών και αναγγέλλει ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να τον καταργήσει, «βασιζόμενη στις βασικές αρχές δικαιοσύνης και ισότητας».

«Δίνουμε μεγάλη, ανοικτή μάχη κατά της εκμετάλλευσης των νέων, εντατικοποιήσαμε τους ελέγχους και ετοιμάζουμε ένα νέο νόμο για να τους εγγυηθούμε δικαιώματα στους χώρους εργασίας, προβλέποντας και αυστηρές κυρώσεις κατά των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν τη μαύρη εργασία» λέει ο κύριος Νεφελούδης.

Σε ότι αφορά τις γνωστές θέσεις και προτάσεις του ΔΝΤ για την αγορά της εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων, καθιστά σαφές ότι «δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από την ελληνική κοινωνία και την ελληνική κυβέρνηση» και πως «στα θέματα αυτά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να αλλάξει πορεία πλεύσης».

Όταν το περιοδικό του ζητά να σχολιάσει «τη δήλωση Σόιμπλε ότι "το ΔΝΤ δεν είναι βασικής σημασίας για να σωθεί η Ελλάδα"», ο Ανδρέας Νεφελούδης απαντά ότι «η πρόταση αυτή είναι και παγίδα, διότι λέει ότι σε περίπτωση που το Ταμείο δεν πάρει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα, την όλη ευθύνη θα αναλάβει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, Esm, έπειτα από νέα συμφωνία και νέα μέτρα λιτότητας». «Δυο ενδεχόμενα που δεν θα μπορούσαμε να δεχτούμε», λέει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας.

Στη συνέντευξη στο περιοδικό Left εξηγεί -τέλος- ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι περήφανη για το ότι δεν άφησε ούτε έναν άνθρωπο που ζει στη χώρα, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών και των προσφύγων».

Στις 22 Ιουνίου του 2016 ο Παππάς έλεγε στο συνέδριο του Economist ότι έφτιαξαν 200.000 θέσεις εργασίας μέσα στο 2016:


«Η Ελλάδα είναι πρώτη στη λίστα των χωρών της ΕΕ στην απορροφητικότητα ευρωπαϊκών κονδυλίων και πρώτη στην προετοιμασία του ΕΣΠΑ της επόμενης περιόδου», ανέφερε ο κ. Παππάς, συμπληρώνοντας ότι μεγάλα έργα υποδομής που είχαν παγώσει την τελευταία 5ετία ξεκίνησαν εκ νέου, ο τουρισμός πάει για καινούριο ρεκόρ αφίξεων, ενώ μέσα στο 2016 δημιουργήθηκαν 200.000 θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα η ανεργία να κινείται διαρκώς πτωτικά. Σε ό,τι αφορά τον στόχο για το πλεόνασμα του 2015, ανέφερε ότι αυτός έχει υπερκαλυφθεί κατά 1% του ΑΕΠ.