09 Φεβρουαρίου 2017

ΘΑΥΜΑ! Μετά από 15 μήνες ο Τσίπρας επιστρέφει στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» και η προπαγάνδα οργιάζει

Διαβάστε πρώτα την είδηση από το thetoc (τα ίδια έγραψε κι ο skai.gr) και διαβάστε μετά και την προπαγάνδα τωσ ΣΥΡΙΖΑίων

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει εμφανιστεί στην «Ωρα του πρωθυπουργού» από τον Δεκέμβριο του  2015 παρά τις 64 ερωτήσεις που του έχουν καταθέσει κόμματα και αρχηγοί.
Επέλεξε σύμφωνα με πληροφορίες  να επανεμφανιστεί την Παρασκευή και να απαντήσει στον Σταύρο Θεοδωράκη σε ερώτηση σχετική με την διαφθορά και αφορμή. 

Το Μέγαρο Μαξίμου αντιμετωπίζει ως προνομιακό πεδίο για τον πρωθυπουργό το γήπεδο της διαπλοκής και της διαφθοράς όπως φάνηκε και στην αντίστοιχη πρόσφατη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού στην ερώτησή του αναδείκνυε «την καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης, την τερατώδη γραφειοκρατία, τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, τη μεγάλη αδιαφάνεια στις προσλήψεις και τη μεγέθυνση του κομματικού κράτους στα δύο χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

«Το Ποτάμι από την πρώτη μέρα καταγγέλλει τις διεφθαρμένες παλιές πολιτικές πρακτικές που διαιωνίζουν την αδικία που αποκλείει τους άξιους και προωθεί τους ευνοούμενους κάθε συστήματος εξουσίας. Ο εκμαυλισμός των θεσμών και οι φαύλες πρακτικές, όχι μόνο δεν ανακόπηκαν τα τελευταία δύο χρόνια από το περίφημο “ηθικό πλεονέκτημα” των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αντιθέτως, φαίνεται να έχουν ενισχυθεί, όπως αποδεικνύεται και από την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας», υπογραμμιζόταν στην ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη.

Διαβάστε τώρα και την προπαγάνδα της φυλλάδας των Συντακτών

Την Παρασκευή μετά από πολύ καιρό επιστρέφει στη Βουλή η περίφημη Ώρα του Πρωθυπουργού, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα προσέλθει για να απαντήσει στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη σε επίκαιρη ερώτηση για τη διαφθορά.

Στη θητεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η αντιπολίτευση για κάποιον λόγο δεν αξιοποιεί τη συγκεκριμένη δυνατότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει καταθέσει ποτέ ερώτηση στον πρωθυπουργό, η Φώφη Γεννηματά τελευταία φορά ρώτησε το καλοκαίρι του 2015 για το «Plan B» Βαρουφάκη, ενώ οι δύο ερωτήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη το 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες και την ανεργία των νέων απαντήθηκαν, όπως διαβάζουμε στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Διαβάστε και τι γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης

Θυμήθηκαν την «Ωρα του Πρωθυπουργού» 

Και ξαφνικά ο Αλ.Τσίπρας θυμήθηκε την... ξεχασμένη «Ωρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή και αποφάσισε να απαντήσει σε ερώτηση που κατέθεσε ο Στ. Θεοδωράκης. Αν και από την ημέρα που ανέλαβε πρωθυπουργός της πρώτης φοράς Αριστεράς έχουν κατατεθεί πάμπολλες ερωτήσεις προς αυτόν, ελάχιστες έχουν απαντηθεί. Κι ας ασκούσε δριμύτατη κριτική όταν ήταν στην αντιπολίτευση ότι ο πρωθυπουργός δεν εμφανίζεται στη Βουλή. Μάλιστα όταν καμιά φορά διεξαγόταν συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως υποδεχόταν στον πρωθυπουργό με τη φράση «Κύριε Πρωθυπουργέ καλώς ήρθατε στη Βουλή». Πώς ξαφνικά αποφάσισε να ξαναζωντανέψει την «Ωρα του Πρωθυπουργού». Μήπως επειδή  πρόκειται για θέματα διαφθοράς, που ο κ. Τσίπρας θεωρεί ως προνομιακό πεδίο συζήτησης στην Βουλή; Ετσι για άλλη μια φορά  θα θριαμβολογήσει  ότι χτύπησε την διαπλοκή, θα αναφερθεί στη Novartis, στην Siemens, στο πόθεν έσχες του Κυρ. Μητσοτάκη, στα δάνεια των τραπεζών προς τα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ και ίσως αυτή τη φορά μάθουμε και ποια εταιρία κρύβεται πίσω από το μετοχικό κεφάλαιο της «Αυγής», στην Κύπρο. Λέτε; Μπα , δεν το νομίζω...