ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! «Άλμα» 20% στην απόδοση του 2ετούς ελληνικού ομολόγου!

Εν μέσω προσδοκιών πως θα βρεθεί τελικά συμβιβαστική λύση στο θέμα της δεύτερης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, κινούνται σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Παρά την άκαρπη συνεδρίαση συνεδρίαση του EWG χθες, το ταξίδι του υπουργού οικονομικών σήμερα στις Βρυξέλλες, δημιουργεί νέες προσδοκίες σχετικά με την εξεύρεση λύσης της αξιολόγησης, και την επιστροφή των Θεσμών την επόμενη εβδομάδα, ώστε να κλείσει και τυπικά το θέμα.
Εν μέσω προσδοκιών, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων σήμερα, κυρίως αυτών μακροπρόθεσμης διάρκειας, σημειώνουν μικρή υποχώρηση στις αποδόσεις τους, όπως παρατηρούμε και στον παρακάτω πίνακα, με την απόδοση του διετούς ομολόγου να παραμένει όμως κοντά το 10%, καταγράφοντας κατά την έναρξη της διαπραγμάτευσης μικρή υποχώρηση.


Πηγή: Investing.com

Χαρακτηριστική πάντως του αδιεξόδου που συνεχίζει να υπάρχει στις διαπραγματεύσεις, είναι η σημαντική άνοδος σε εβδομαδιαία βάση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, με τη μεγαλύτερη να πραγματοποιεί αυτή του διετούς με 19,36%, και να ακολουθεί αυτή του δεκαετούς με 3,52%


Παρά την άνοδο του διετούς ομολόγου χθες, σήμερα συνεχίζει να παραμένει στο υψηλό ημέρας, στο 10,179%, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει πραγματοποιηθεί κάποια πράξη.


Πηγή: Liberal.gr
ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! «Άλμα» 20% στην απόδοση του 2ετούς ελληνικού ομολόγου! ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! «Άλμα» 20% στην απόδοση του 2ετούς ελληνικού ομολόγου! Reviewed by Dexi Extrem on 13:23 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: