06 Φεβρουαρίου 2017

ΝΑ ΡΕ ΠΟΥ ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ! Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Δεν παίρνουμε 3.425 ευρώ αλλά… 3.045

Στην αντεπίθεση πέρασε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ μετά τις καταγγελίες του γραμματέα της Κ.Ο του Ποταμιού Παναγιώτη Καρκατσούλη για τους μισθούς στη ΔΕΗ και τα «έξτρα» των συνδικαλιστών.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης μιλά για «λάσπη» και αμφισβτεί, αφήνοντας αιχμές ακόμη για την την βράβευσή του κ. Καρκατσούλη ως καλύτερου υπαλλήλου.

«Ποια ήταν τα κριτήρια και ποια επιτροπή τον βράβευσε;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας επί της ουσίας των καταγγελιών ο κ. Αδαμίδης είπε ότι ο μέσος μισθός στον όμιλο ΔΕΗ 3045 ευρώ μικτές αποδοχές που σημαίνει καθαρά 1480 ευρώ. Η σύνταξη ενός εργαζόμενου είναι 1400 ευρώ μετά από 35 χρόνια υπηρεσία.

«Δεν χρωστάμε σε κανέναν δεν πήραμε από κανέναν το βόδι. Δουλεύουμε 365 μέρες το χρόνο» είπε ο κ. Αδαμίδης και συνέχισε » Εχουμε μισθούς που αγγίζουν τα 2200 ευρώ καθαρά και μισθούς που μόλις αγγίζουν τα 600 ευρώ καθαρά».

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι τέσσερις άνθρωποι στη ΔΕΗ περιλαμβανομένου και του ιδίου (μαζί με τρεις προέδρους εργατικών κέντρων) δικαιώθηκαν δικαστικά και πήραν το 2015 τις προσαυξήσεις βάρδιας που τους είχαν κοπεί αυθαίρετα όπως είπε από τη διοίκηση της ΔΕΗ όταν εξελέγησαν.

«Δεκαοκτώ χιλιάδες εργαζόμενοι αποφάσισαν να τους εκπροσωπήσω όχι να μου κοπεί ο μισθός» είπε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Καρκατσούλης σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook είχε παραθέσει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία εκτός από το μέσο κόστος μισθοδοσίας ύψους 3.425 ευρώ το μήνα, η σύμβαση προβλέπει… κι άλλα πολλά. Διαβάστε αναλυτικά»

Στην αρχή σκέφτηκα να γράψω κάτι πιο «οργανωμένο». Για παράδειγμα, για το ρόλο του πελατειασμού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, για το πως δημιουργήθηκαν τα «ρετιρέ» του δημοσίου, για τα εμπόδια στην μεταρρύθμισή τους και κατά την περίοδο της κρίσης και κάποιες προτάσεις θεραπείας. Μετά, έπεσα πάνω στην ΔΕΗ και εγκατέλειψα την προσπάθεια. Σας δίνω, λοιπόν, σε πρωτόλεια μορφή το υλικό που διερευνούσα. Απολαύστε υπεύθυνα:

1. Το μέσο κόστος μισθοδοσίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ ανέρχεται ΣΗΜΕΡΑ στα 3.425 Ευρώ το μήνα.

2. «Οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης που απασχολούνται σε πρόγραμμα εναλλασσόμενης φυλακής (βάρδια) για τουλάχιστον έξι (6) μήνες και εκλέγονται στα διοικητικά συμβούλια των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, θα τίθενται εκτός προγράμματος βάρδιας και θα τους καταβάλλεται ως προσωπική διαφορά το ποσό που θα ελάμβαναν εάν εργάζονταν πραγματικά στη βάρδια, εφόσον τα Διοικητικά Συμβούλια των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες στις ισχύουσες ρυθμίσεις της ΔΕΗ Α.Ε., αποφασίσουν ότι τα συνδικαλιστικά αυτά στελέχη θα έχουν πλήρη απαλλαγή από τα εργασιακά τους καθήκοντα κάνοντας χρήση συνδικαλιστικής άδειας καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους, μετά τη λήξη της οποίας θα δύνανται να επανέλθουν στο πρόγραμμα εναλλασσόμενης φυλακής (βάρδια) με αίτησή τους».

3. «Τα ως άνω ισχύουν και για τους εκλεγμένους μισθωτούς της ΔΕΗ Α.Ε. στα Διοικητικά Συμβούλια των Δευτεροβάθμιων και Τριτοβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων που εκ του νόμου έχουν πλήρη απαλλαγή από τα καθήκοντά τους καθόλη τη διάρκεια της θητείας τους».

4. «Όσοι εργαζόμενοι πληρούσαν τις ως άνω προϋποθέσεις και υπέστησαν μισθολογική βλαπτική μεταβολή από την εφαρμογή της από 07.06.2012 Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, θα τους καταβληθούν αναδρομικά οι προσαυξήσεις βάρδιας από την ημερομηνία διακοπής».

5. «Οι προσαυξήσεις βάρδιας θα καταβάλλονται μόνο εφόσον παρέχεται πραγματική εργασία (φυσική παρουσία) με εξαίρεση την κανονική άδεια (!!!).

1. (Από την ισχύουσα συλλογική σύμβαση).

6. Βρείτε τη διαφορά μεταξύ επιδόματος «ευδόκιμης παραμονής» και επιδόματος «παραμονής». Λαμβάνουν και τα δύο.
Αθήνα, 30 Ιανουαρίου του σωτηρίου έτους 2017



http://thecaller.gr/ellada/laspi-kataggellei/