Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ κατέθεσαν αίτηση ανάκλησης της απόφασης που δέσμευσε τον επίμαχο τραπεζικό λογαριασμό

Με νύχια και με δόντια παλεύουν οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ να κρατήσουν ανοιχτές τις εφημερίδες και τα υπόλοιπα μέσα του δημοσιογραφικού οργανισμού, αλλά και να πάρουν τουλάχιστον έναν μισθό, αφού εδώ και 7 μήνες είναι απλήρωτοι.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι εργαζόμενοι κατέθεσαν νέα αίτηση, προκειμένου να ανασταλεί η απόφαση που εξεδόθη την περασμένη Τρίτη, η οποία απαγόρευσε την μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ και ακολούθως του τραπεζικού λογαριασμού από τον οποίο θα μπορούσε να αντληθούν χρήματα για την έκδοση της εφημερίδας τα ΝΕΑ (να πληρωθεί δηλαδή το χαρτί) αλλά και για καταβολή μέρους των δεδουλευμένων στους εργαζομένους.

Πριν από λίγο οι εργαζόμενοι κατέφυγαν εκ νέου στο Πρωτοδικείο, καταθέτοντας αίτηση μεταρρύθμισης, δηλαδή ανάκλησης της πρόσφατης προσωρινής διαταγής, με την οποία το δικαστήριο δεν άφησε ελεύθερο τον επίμαχο τραπεζικό λογαριασμό.
Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης ήταν η μεγαλύτερη ασφυξία, αφού λόγω αδυναμίας πληρωμής του χαρτιού,  ΤΑ ΝΕΑ δεν κυκλοφόρησαν σήμερα.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, η νέα κρίση του δικαστηρίου έχει μεγάλη σημασία γι'αυτούς, αφού το ξεμπλοκάρισμα του τραπεζικού λογαριασμού είναι ο μόνος τρόπος για να κυκλοφορήσει και πάλι η ιστορική εφημερίδα.