ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ! ΧΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ, ΠΕΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ! Το εξοχικό του Στάλιν άνοιξε τις πύλες του: Δείτε που «ζούσε» ο «χασάπης» της Σοβιετικής Ένωσης

Εκπληκτικές φωτογραφίες από την καλοκαιρινή κατοικία του Ρώσου ηγέτη σφαγέα στη λίμνη Ρίτσα της Αμπχαζίας

Τον αποκάλεσαν (ήταν... δεν τον αποκάλεσαν) «χασάπη» της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης. Ήταν ένας ιδιαιτέρως σκληρός άνθρωπος, ο οποίος στήριξε την ηγεσία του στο φόβο και στον τρόμο των πολιτικών του -και όχι μόνο- αντιπάλων. Ιστορικοί αναλυτές πιστεύουν ότι ο Αδόλφος Χίτλερ τον πρόλαβε, πριν εκείνος ξεκινήσει την εφαρμογή των πλάνων του για μια ενωμένη Ευρώπη, υπό την ηγεσία της Σοβιετικής Ένωσης και του ίδιου. Ο Ιωσήφ Στάλιν αποτελεί μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στην ιστορία. Ένας άνθρωπος με μεγάλους εχθρούς, αλλά και φανατικούς υποστηρικτές. Η ανθρωπότητα τον γνώρισε ως στρατάρχη και πολιτικό. Πώς ήταν όμως στην καθημερινότητά του;

Η Ελληνίδα φωτογράφος Ιωάννα Σακελλαράκη κατάφερε να «παραβιάσει το άδυτο» του Ιωσήφ Στάλιν, ήτοι την εξοχική του κατοικία σε λίμνη στην Αμπχαζία και να τραβήξει μοναδικές φωτογραφίες από το σπίτι που έκτισε το 1947, για να το χρησιμοποιεί ως διαφυγή από τη σκληρή πραγματικότητα που είχε να αντιμετωπίσει.

Κρυμμένο βαθιά μέσα στο δάσος της λίμνης Ρίτσα, μίας αυτόνομης περιοχής στη Γεωργία, το σπίτι αυτό αποτελούσε την καλοκαιρινή κατοικία του Ιωσήφ Στάλιν. Οι εικόνες αποτυπώνουν τη μεγαλομανία του Ρώσου ηγέτη, η οποία αποτυπώθηκε με το θάνατο πάνω από 20 εκατ. ανθρώπων στη Σοβιετική Ένωση, αλλά και σε χώρες του «ρωσικού άξονα».

Πολυτελέστατοι πολυέλαιοι, πιάνο, κλασικά γραφεία, ένα τηλέφωνο για να επικοινωνεί με τους συνεργάτες του, δύο κρεβάτια ενωμένα στην κρεβατοκάμαρα, τραπέζι μπιλιάρδου και πολλά υπνοδωμάτια, σε ένα μικρό παλάτι που χρησίμευε για να «ξεπλένει» τις πράξεις του ένας άνθρωπος, που ακόμη και σήμερα, πολλές δεκαετίες μετά, προκαλεί έντονες συζητήσεις και αντιμαχίες εντός και εκτός Ρωσίας.

Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες-ντοκουμέντα της 26χρονης Ιωάννας Σακελλαράκη...
Σάββας Μιχάλαρος
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ