07 Φεβρουαρίου 2017

ΛΑΜΟΓΙΑ, ΨΕΥΤΕΣ, ΠΟΡΝ@ΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ! Κατά της άρσης ασυλίας Αυλωνίτου και Πολάκη η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Η Αυλωνίτου για την υπόθεση επίθεσης στον διευθυντή του ΟΑΚΑ και ο Πολάκης για τα «ραβασάκια» Αδωνι-Μανωλίδου-Ο κότα πήγε σήμερα στην επιτροπή και κούναγε ένα χειρόγραφο χαρτί ουρλιάζοντας "να η απόδειξη όσων είπα"... φυσικά δεν το κατέθεσε πουθενά

Αρνητική εισήγηση για την άρση της βουλευτικής ασυλίας της κυρίας Ελένη Αυλωνίτου έδωσε τελικά η πλειοψηφία της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε αλληλομηνυθεί με τον διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) στο ΟΑΚΑ Σταύρο Χάντζο για επεισόδιο που συνέβη το 2012 πριν δηλαδή την είσοδό της στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τον κ. Χάτζο, η κυρία Αυλωνίτου του επιτέθηκε και τον έγδαρε με τα νύχια της.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής για την συγκεκριμένη υπόθεση πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Τότε η κυρία Αυλωνίτου επικαλέστηκε πολιτική δίωξη χωρίς ωστόσο να πείσει τα μέλη της επιτροπής καθώς αρχικά και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν υπερ της άρσης. Ωστόσο, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ζήτησε αναβολή της συνεδρίασης προκειμένου να εξεταστεί εάν πρέπει να προστατεύονται οι βουλευτές οι οποίοι αν και δεν είχαν τη βουλευτική ιδιότητα διώχθηκαν με πολιτικά κίνητρα. Στην σημερινή επαναληπτική συνεδρίαση η «ισορροπία» άλλαξε υπερ της κυρίας Αυλωνίτου καθώς ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ενωση Κεντρώων τοποθετήθηκαν υπερ της διατήρησης της ασυλίας της.

Εκτός αυτού, συζητήθηκε και η μήνυση που υπέβαλε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη μετά τις καταγγελίες του δεύτερου περί στοιχείων που εμπλέκουν την σύζυγο του βουλευτή της ΝΔ σε υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Συγκεκριμένα ο υπουργός εντός Ολομέλειας και απευθυνόμενος προς τον κ. Γεωργιάδη είχε υποστηρίξει ότι υπάρχει  υπόθεση «με ραβασάκια που έστελνες εσύ και η γυναίκα σου».

«Θα φέρεις εδώ τα ραβασάκια», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε «τα ραβασάκια τα δικά μου και της γυναίκας μου αν δεν τα φέρετε, θα κάνω μήνυση για να αρθεί η ασυλία σου. Δεν θα κρύβεσαι, ρε γαϊδούρι, πίσω από την ασυλία σου, θρασύδειλε απατεώνα. Θα φέρεις τα ραβασάκια εδώ, παλιοψεύταρε κρητίκαρε, αρχιγαϊδούρι. Θα σου ξεριζώσω τα μουστάκια αν δεν τα φέρεις! Ή θα φέρεις τώρα τα χαρτάκια ή θα γίνει εδώ μέσα της Κρήτης».

Τελικά, ο κ. Πολάκης δεν προσκόμισε τα στοιχεία και ο βουλευτής της ΝΔ τον μήνυσε υποστηρίζοντας ότι η συκοφαντία δεν έγινε στο πλαίσιο των υπουργικών καθηκόντων και άρα η διαδικασία δεν πρέπει να κινηθεί με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Η υπόθεση του κ. Πολάκη αφορούσε στη μήνυση που είχαν καταθέσει εναντίον του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και η σύζυγός του Ευγενία Μανωλίδου για συκοφαντική δυσφήμιση, μετά τα όσα είχε πει πρόσφατα στην Ολομέλεια ο κ. Πολάκης στον κ. Γεωργιάδη: «Εσένα σε βαστούν και τα ραβασάκια που έστελνες στο ΚΕΕΛΠΝΟ, κι εσύ και η γυναίκα σου».

Ο κ. Πολάκης εμφανίστηκε σήμερα στην Επιτροπή και ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του. «Δεν θα κάτσω κατηγορούμενος ενώ είμαι ο κατήγορος. Θα καθαρίσω τη σαπίλα στην Υγεία», φώναξε ο κ. Πολάκης, ενώ την ίδια ώρα κουνούσε ένα χειρόγραφο στο οποίο -όπως υποστήριζε- αποδεικνυόταν ποιος ζητούσε τι.

Η κυβερνητική πλειοψηφία ισχυρίστηκε πως η υπόθεση Πολάκη εμπίπτει στο άρθρο 86 του Συντάγματος και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, καθώς όσα είπε στην Ολομέλεια ήταν στο πλαίσιο άσκησης των υπουργικών του καθηκόντων και επομένως το αίτημα για άρση της ασυλίας του δεν μπορεί να πάει καν στην Ολομέλεια και πρέπει να παραπεμφθεί με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ετσι, ο μόνος τρόπος για να ελεγχθεί ο κ. Πολάκης είναι να συγκεντρωθούν 30 υπογραφές βουλευτών οι οποίοι θα ζητούν σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης. Ο κ. Γεωργαντάς από τη ΝΔ  ζήτησε να υπάρξει γνωμοδότηση της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής για το τι σημαίνει άσκηση υπουργικών καθηκόντων και αν η υπόθεση του κ. Πολάκη εμπίπτει εκεί.

Ωστόσο, η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής σε γνωμοδότησή της υποστήριξε ότι ο κ. Πολάκης λειτούργησε εντός των υπουργικών του καθηκόντων με αποτέλεσμα η πλειοψηφία της επιτροπής Δεοντολογίας να επικαλεστεί αναρμοδιότητα και να μην εξετάσει την υπόθεση.