27 Φεβρουαρίου 2017

Η «υπόγεια» κόντρα των δύο υπουργών που παραλύει την κυβέρνηση

Η παλαιά διαχωριστική γραμμή, μέσα στην κυβέρνηση, ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Νίκο Παππά έχει επιστρέψει σύμφωνα με τις πληροφορίες του TheTOC, καθώς ο νυν υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής φαίνεται πως έχει επανέλθει δριμύτερος στα κυβερνητικά πράγματα.
Αν και είχε μείνει για λίγο εκτός κεντρικού πολιτικού παιχνιδιού (όταν έγινε ο ανασχηματισμός), τώρα είναι και πάλι εδώ και υπενθυμίζει (και στον Ευκλείδη Τσακαλώτο) ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει…

Αλλά και ο υπουργός Οικονομικών έσπευσε να διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση κάτι αντίστοιχο, δηλώνοντας (στην «Εφημερίδα των Συντακτών»), ότι οι φήμες για τον πρόωρο (πολιτικό) «θάνατό» του είναι εξαιρετικά υπερβολικές.

Και μπορεί το θέμα με την «εξαφάνιση» του Ευκλείδη Τσακαλώτου τις προηγούμενες ημέρες να έφυγε από το επίκεντρο της δημοσιότητας, μετά και την εμφάνιση του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή, ωστόσο οι λόγοι που το δημιούργησαν φαίνεται πως παραμένουν και μάλιστα στο ακέραιο.

Την Παρασκευή, η κίνηση του κ. Τσακαλώτου να μην παραστεί στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου ο Αλέξης Τσίπρας απαντούσε σε επίκαιρη επερώτηση του Β. Λεβέντη για τη διαπραγμάτευση, «αναζωπύρωσε» τα σενάρια που τον θέλουν να μην είναι καθόλου ευχαριστημένος με την επικοινωνιακή διαχείριση της συμφωνίας.