Αγριεμένα τα σώματα ασφαλείας ψάχνουν τον Χουλιαράκη! Κατάληψη στο ΓΛΚ και πορεία πυροσβεστών στο κέντρο της Αθήνας!

Συμβολική κατάληψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κάνουν αυτή την ώρα οι Πρόεδροι των Συνδικαλιστικών Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας και ζητούν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλαριάκη.
Την ίδια ώρα, πυροσβέστες 5ετίας έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη Βουλή προκειμενου να διαμαρτυρηθούν για τη λήξη της σύμβασης τους. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι αποτελούν το 1/3 του συνόλου των εργαζομένων της πυροσβεστικής.

"Δεν υλοποιείται ο νόμος που προβλέπει τη μονιμοποίηση μας", λένε χαρακτηριστικα. Οι πυροσβέστες ζητούν την αμεση νομιμοποίηση τους, όπως προβλέπεται από τη σύμβασή τους. "Ζητάμε την εφαρμογή του νόμου τίποτα παραπανω", επισημαίνουν. Καταγγέλλουν την κυβέρνηση πως δεν προχωράει τη μονιμοποιησή τους, γεγονός που σημαίνει πως δεν τηρείται ο νόμος. "Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Αυτό ειμαι απαράδεκτο για εμάς. Ειμαστε αξιοπρεπείς. Η πυροσβεστική είναι στο έλεος του κινδύνου", τονίζουν. Οι πυροσβέστες βρίσκονται αυτή την ώρα στο αρχηγείο του πυροσβεστικού σώματος στην οδό Μουρούζη.

Κλειστές είναι αυτή την ώρα η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, από το Σύνταγμα έως το Χίλτον και η οδός Ακαδημίας, από το ύψος της Κανάρη. Η θητεία των 4.000 πυροσβεστών που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012 λήγει αύριο (Πέμπτη).
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
newsit.gr
Αγριεμένα τα σώματα ασφαλείας ψάχνουν τον Χουλιαράκη! Κατάληψη στο ΓΛΚ και πορεία πυροσβεστών στο κέντρο της Αθήνας! Αγριεμένα τα σώματα ασφαλείας ψάχνουν τον Χουλιαράκη! Κατάληψη στο ΓΛΚ και πορεία πυροσβεστών στο κέντρο της Αθήνας! Reviewed by Dexi Extrem on 14:10 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: