10 Φεβρουαρίου 2017

Γεωργιάδης: Θα ψηφίσουν τα πάντα γιατί δεν θέλουν να χάσουν την εξουσία

Όσο καθυστερεί η αξιολόγηση γίνεται πάντα χειρότερη, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης συμπληρώνοντας: «η λύση για τους Ευρωπαίους είναι τεχνική, δηλαδή να βγαίνουν τα νούμερα. Σε εμάς είναι πότε η κυβέρνηση θα αποφασίσει να φέρει τα μέτρα στη Βουλή».

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να σταματήσει τα λόγια εσωτερικής κατανάλωσης και να φέρει τα μέτρα που θα είναι σκληρά, αφού θα έχουν μέσα και αφορολόγητο και περικοπές συντάξεων» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9Fm.

«Πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα ψηφίσει τα πάντα, θα τα ψηφίσουν όλα και με περικοπές συντάξεων και αφορολόγητο. Οι βουλευτές θα τα ψηφίσουν όλα, γιατί δεν θέλουν να χάσουν την εξουσία» υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Εάν κλείσει η αξιολόγηση με τον Μητσοτάκη, τα μέτρα θα είναι λιγότερα, ο κ. Τσίπρας αποτελεί πρόβλημα για την αξιολόγηση λόγω έλλειψης αξιοπιστίας. Άρα σε όλους τους στόχους βάζουν ένα 30% πάνω» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

«Το καταστροφικό πλαίσιο είναι ο Τσίπρας, τα μέτρα μπορούν να αλλάξουν εάν ο κόσμος θέλει να πληρώνει 30% πάνω στα μέτρα ας ψηφίσει τον Τσίπρα» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στο θέμα των επενδύσεων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η επένδυση στο Ελληνικό θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει πριν από 5 μήνες και ακόμα δεν έχει γίνει κανένα βήμα, καθώς ο δασάρχης δεν βάζει υπογραφή για να ξεκινήσει το έργο ενώ και η κυβέρνηση από την πλευρά της δεν κάνει τίποτα. «Αυτό το βλέπει το ΔΝΤ και τι λέει ο Τόμσεν: "όλα όσα είχε προϋπολογίσει (έσοδα από ενδύσεις- ανάπτυξη) η κυβέρνηση, δεν υπάρχουν άρα πάρτε μέτρα"» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς για τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος απάντησε: «το 3,5% του ΑΕΠ είναι τρελό, λάθος στόχος. Όμως όταν λήξουν οι εκλογικές αναμετρήσεις ( στις ευρωπαϊκές χώρες) και η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει τη δουλεία της και η οικονομία έχει πάρει μπρος, τότε θα χαμηλώσει. Τώρα όμως τι λένε, βάλε 3,5% να βγαίνουν τα νούμερα και κάνε εσύ αυτά που έχεις να κάνεις και θα το δούμε» σημείωσε.

Πάντως ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι στη χώρα έχει επιστρέψει η αβεβαιότητα και πως το 2017 θα μας λείπουν και τα χρήματα. «Γιατί φωνάζαμε, να κλείσει η αξιολόγηση τον Δεκέμβριο, όσο καθυστερεί η αξιολόγηση γίνεται πάντα χειρότερη, μόνο μεγαλώνει ο λογαριασμός. Ποτέ, επτά χρόνια κανένας Πρωθυπουργός δεν πήρε καλύτερη αξιολόγηση καθυστερώντας την» είπε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Η μεγάλη ζημιά έγινε στις 25 Ιανουαρίου του 2015, τώρα δεν θα ήμασταν σε μνημόνιο» εκτίμησε ο κ. Γεωργιάδης και αναρωτήθηκε εάν έχουμε την απαίτηση τα 80 δισ. ζημιά που έκανε ο κ. Τσίπρας, να τα πληρώσει ο Ευρωπαίος πολίτης. «Εμείς οι Έλληνες πολίτες θα τα πληρώσουμε» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.