09 Φεβρουαρίου 2017

ΕΝΩ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΔΕΝΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ➤➤Καμμένος: Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση

«Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα και είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων στρατιωτών και σμηνιτών της Α΄ ΕΣΣΟ, που πραγματοποιήθηκε στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Αεροπορική Βάση Τρίπολης.

«Η Ελλάδα έχει πλέον σοβαρούς και προφανείς λόγους να διατηρεί στρατιωτική δύναμη υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας, τόσο για την αντιμετώπιση των υφισταμένων απειλών, όσο και των εν δυνάμει απειλών. Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία, πάντα με γνώμονα τη διασφάλιση της εθνικής μας άμυνας, επιδιώκει τη βέλτιστη αξιοποίηση προσωπικού και μέσων και εργάζεται ακατάπαυστα για την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν» σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προσθέτοντας:

«Η υπέρβαση των σημερινών συγκυριακών δυσκολιών απαιτεί να εργαστούμε με εθνική ομοψυχία και απόλυτη υπευθυνότητα για το συλλογικό συμφέρον της Πατρίδος μας».

Ολόκληρος ο χαιρετισμός του κ. Καμμένου:

 «Με ιδιαίτερη χαρά, βρίσκομαι σήμερα, εδώ, στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, για την ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων στρατιωτών και σμηνιτών μας, με την ευκαιρία της επίσημης ένταξής τους στη μεγάλη οικογένεια του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

 Στρατιώτες και Σμηνίτες,

 Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για σας, τις οικογένειές σας, το Στρατό Ξηράς και την Πολεμική μας Αεροπορία, γιατί επίσημα πλέον ξεκινά η περίοδος προσφοράς σας στην εθνική άμυνα. Η κατάταξή σας, πέραν από συνταγματική επιταγή και κοινωνικό καθήκον διαχρονικό, αποτελεί συνάμα  ένδειξη τιμής προς την Πατρίδα μας.

Πριν από λίγο δώσατε ιερό όρκο, αναλαμβάνοντας την ύψιστη υπόσχεση προς την Πατρίδα, ενώ καλείστε να εκτελέσετε υψηλή αποστολή και να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες του ελληνικού λαού, των οικογενειών σας, αλλά και όλων μας.

Από σήμερα εντάσσεστε στο προσωπικό του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής μας Αεροπορίας και καλείστε να γίνετε οι άγρυπνοι φρουροί στις Μονάδες σε όλη την Ελλάδα και στις Πολεμικές Μοίρες. Επίσης, σας δίνεται η δυνατότητα να εκμεταλλευτείτε γνώσεις, εμπειρίες και δεξιότητες που σας προσφέρονται, οι οποίες και θα σας βοηθήσουν στη μετέπειτα ζωή σας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η Στρατιωτική ηγεσία, οι Αξιωματικοί, οι Υπαξιωματικοί και οι παλαιότεροι συνάδελφοί σας, θα είναι δίπλα σε εσάς και τους γονείς σας σε όλη τη διάρκεια της θητείας σας. Γιατί αποδίδουμε ιδιαίτερη έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό μας ως πολλαπλασιαστή ισχύος και κέντρο βάρους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θα συναντηθούμε στα αεροδρόμια, στα φυλάκια, στα ελληνικά νησιά, στις Μονάδες σας και εκεί θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των στρατευσίμων.

Από αυτή τη στιγμή αποτελείτε ένα σημαντικό, ίσως το σημαντικότερο, μέρος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σας καλώ να υπακούετε και να πειθαρχείτε στις διαταγές των ανωτέρων σας, γιατί η πειθαρχία είναι στρατιωτική αρετή που δεν πρέπει να συγχέεται με τη στέρηση της ελευθερίας. Αντιθέτως, αποτελεί όρο απαραίτητο της μαχητικής ισχύος και της αποτρεπτικής ικανότητος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αγαπητοί γονείς,

Σας καλώ να στηρίζετε ποικιλοτρόπως σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους τα παιδιά σας και να είστε πάντα υπερήφανοι, γιατί θα αφιερώσουν ένα μικρό μεν, σημαντικό όμως μέρος της ζωής τους στην υπηρεσία της Πατρίδος.

 Όσο υπερήφανοι είστε εσείς τόσο υπερήφανοι είμαστε και εμείς για αυτούς.

Κυρίες και κύριοι,

Σχεδόν καθημερινά, γινόμαστε κοινωνοί εξελίξεων που μεταβάλλουν το σύγχρονο γεωπολιτικό, γεωστρατηγικό και γεωοικονομικό περιβάλλον.

 Η Ελλάδα έχει πλέον σοβαρούς και προφανείς λόγους να διατηρεί στρατιωτική δύναμη υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας, τόσο για την αντιμετώπιση των υφισταμένων απειλών, όσο και των εν δυνάμει απειλών.

 Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία, πάντα με γνώμονα τη διασφάλιση της εθνικής μας άμυνας, επιδιώκει τη βέλτιστη αξιοποίηση προσωπικού και μέσων και εργάζεται ακατάπαυστα για την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν.

 Η υπέρβαση των σημερινών συγκυριακών δυσκολιών απαιτεί να εργασθούμε με εθνική ομοψυχία και απόλυτη υπευθυνότητα για το συλλογικό συμφέρον της Πατρίδος μας.

 Δηλώνουμε δε, προς πάσα κατεύθυνση ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα και είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση.

Στρατιώτες και Σμηνίτες,

Θέλω να ευχηθώ σε εσάς και στις οικογένειές σας υγεία, πρόοδο και επιτυχία στη θητεία σας.

Σας ευχαριστώ».