ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΟΛΑ! ΒΙΝΤΕΟ-Τούρκοι ψαράδες κοντά στα Ίμια συνοδεία σκαφών του τούρκικου Λιμενικού και "βόλτα" τούρκικης πυραυλάκατου

Τούρκοι ψαράδες πλησίασαν τα Ίμια την Κυριακή, υπό την επίβλεψη σκαφών του τουρκικού Λιμενικού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Για έβδομη μέρα, παρά την κακοκαιρία στην περιοχή, οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας και της Ελλάδας συνεχίζουν τις περιπολίες γύρω από τις βραχονησίδες.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Άγκυρας αναμένουν στην περιοχή με στόχο να εμποδίσουν πιθανή παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων από ελληνικά πλοία, μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο αναμένει στα ανοιχτά της Αλικαρνασσού, ενώ σκάφη του τουρκικού Λιμενικού βρίσκονται κοντά στην περιοχή των Ιμίων και πραγματοποιούν περιπολίες.

Σύμφωνα με το Anadolu, ενώ τις τελευταίες μέρες δεν επιτρεπόταν στους ψαράδες να αλιεύουν στην περιοχή, με στόχο να αποφευχθεί τυχόν επεισόδιο, την Κυριακή για πρώτη μέρα εθεάθησαν ψαράδες κοντά στα Ίμια.

Όσο οι ψαράδες βρίσκονταν εκεί, δύο σκάφη του τουρκικού Λιμενικού έκαναν περιπολίες στην περιοχή.

Δείτε το βίντεο εδώ.

ΠΗΓΗ: ant1news.gr

Ίμια: Νέα "βόλτα" τούρκικης πυραυλάκατου - Tι συμβαίνει;

Συνεχίζεται η επικοινωνιακή "επίθεση" της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας, αναφορικά με τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο. Αυτή τη φορά η εφημερίδα "Μιλλιέτ" αναφέρει σε δημοσίευμα της νέα πρόκληση με πυραυλάκατο, που -όπως ισχυρίζεται- πραγματοποιήθηκε χθες στα Ίμια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τουρκική πυραυλάκατος “Kılıç”, πέρασε χθες το μεσημέρι στις 15.00 σε απόσταση 20 μέτρων από τα Ίμια μεταφέροντας ομάδα 60 αξιωματικων του Στρατού. Σημειώνεται επίσης ότι το ελληνικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος που παρακολουθούσε από την Κάλυμνο «δεν έκανε καμία ενέργεια προκειμένου να παρεμποδίσει τη διέλευση» .

Ομοίως και η Χουριέτ συνεχίζει σήμερα στην ίδια γραμμή, αναφέροντας σε δημοσίευμα της, ότι τουρκικά σκάφη παρεμπόδισαν «ελληνικό σκάφος που βρισκόταν σε αναμονή στην Κάλυμνο, 1.5 ναυτικά μίλια από τα Ίμια» και επιχείρησε να «προσεγγίσει αρκετές φορές» τα Ίμια. Μάλιστα παραθέτει και τη σχετική φωτογραφία ως απόδειξη για τους ισχυρισμούς αυτούς.


Είναι προφανές ότι η προσπάθεια της Άγκυρας μετά και τις χθεσινές προκλητικές δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων, έχει περιοριστεί αυτή τη στιγμή σε μια τακτική συντήρησης της έντασης μέσω δημοσιευμάτων, ώστε να συνεχιστεί η αδιέξοδη τακτική «ψυχολογικών επιχειρήσεων» που απευθύνεται περισσότερο για εσωτερική κατανάλωση παρά για εξαγωγή προς.. τρίτους.

Σαφέστατα η στρατηγική των προκλήσεων δεν έχει αποδώσει κανένα ουσιαστικό πλεονέκτημα για την Άγκυρα, η οποία πάντως δεν φαίνεται διατεθειμένη να παραιτηθεί από τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της, επιβάλλοντας επαγρύπνηση και ψύχραιμη αντιμετώπιση από την ελληνική πλευρά.