27 Φεβρουαρίου 2017

Σκάνδαλο ΑΕΠΙ: Για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης διερευνώνται ιδιοκτήτες και διαχειριστές

- “Κόλαφος” τα πορίσματα των ορκωτών λογιστών και των δημόσιων οικονομικών ελεγκτικών μηχανισμών για την ΑΕΠΙ
- Προκαταρκτική εξέταση έχει διατάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών
- Για μια σειρά κακουργήματα διερευνώνται ιδιοκτήτες και διαχειριστές της ΑΕΠΙ

Ραγδαίες είναι όπως φαίνεται οι εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο της ΑΕΠΙ. Η υπόθεση φαίνεται να παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης, καθώς η εταρία φέρεται να έχει αρνηθεί τον προβλεπόμενο διαχειριστικό έλεγχο, αλλά και για την προσπάθεια μεταφοράς της έδρας της στην Κύπρο.

Το πόρισμα τόσο των ορκωτών λογιστών όσο και των δημόσιων οικονομικών ελεγκτικών μηχανισμών βρίσκονται στα χέρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία έδωσε εντολή για προκαταρκτική εξέταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η “Εφημερίδα των Συντακτών”, οι κατηγορίες που πλέον διερευνώνται αφορούν το ενδεχόμενο τέλεσης κακουργηματικών πράξεων από τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές της ΑΕΠΙ ΑΕ.

Συγκεκριμένα:

- Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (κακούργημα)

- Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)

- Υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση από κοινού από εντολοδόχο και διαχειριστή ξένης περιουσίας (κακούργημα)

- Απιστία κατ' εξακολούθηση από κοινού (κακούργημα)

- Φοροδιαφυγή διά της εκδόσεως εικονικών τιμολογίων (κακούργημα)

- Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού κατ' εξακολούθηση από δράστες που ενεργούν κατ' επάγγελμα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)

- Παραβάσεις του Ν. 2190/1920 «Περί ανωνύμων εταιρειών» (πλημμέλημα)

Στο μεταξύ η ΜΕΤΡΟΝ, που εκπροσωπεί στην ΑΕΠΙ πολλούς δημιουργούς-μέλη, μετά από Γ.Σ. εξέδωσε την ανακοίνωση που ακολουθεί:
“Στη Γενική Συνέλευση του ΜΕΤΡΟΝ στις 22/2 οι συνθέτες και στιχουργοί μέλη του σωματείου “ΤΟ ΜΕΤΡΟΝ” αποφάσισαν με πλειοψηφία 36 προς 29 και 3 λευκά υπέρ της εισήγησης του Παναγιώτη Καλατζόπουλου ότι η αναγκαία συνθήκη εμπιστοσύνης προς την διοίκηση της ΑΕΠΙ έχει τραυματιστεί ανεπανόρθωτα και δεν μπορεί να υπάρξει καμία περαιτέρω άμεση επαφή μαζί της. Οι προτάσεις και οι επιστολές της κρίνονται από το σώμα αναξιόπιστες και αφερέγγυες.

Ζητούμε από την Πολιτεία να προβεί αμέσως στο διορισμό επιτρόπου εξυγίανσης κατά τα πρότυπα του τραπεζικού δικαίου ο οποίος θα αναλάβει την διοίκηση της ΑΕΠΙ με σκοπό την διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας της, την εξυγίανσή της και τον σταδιακό μετασχηματισμό της σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που θα ελέγχεται από τους δημιουργούς - μέλη του”.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα των Συντακτών