ΝΔ: Σε καλό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη-Μέρκελ

Η κ. Μέρκελ υποδέχθηκε τον αρχηγό του αδελφού κόμματος με την ιδιότητά της ως προέδρου της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Η συνομιλία τους αφορούσε την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης απασχόλησε το προσφυγικό, για το οποίο η καγκελάριος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με κύκλους της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι εξαρχής αναζητούσε μια κοινή εθνική στάση. Παρ΄ όλα αυτά δεν μπορεί να αγνοεί το γεγονός ότι υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις, για παράδειγμα όσον αφορά τη διαδικασία αίτησης ασύλου. Επίσης, συζητήθηκαν και τα ελληνοτουρκικά, χωρίς να γίνει γνωστό το τι ακριβώς ειπώθηκε.

Πάντα σύμφωνα με κύκλους της αντιπροσωπείας του κ. Μητσοτάκη, η συνάντηση με την καγκελάριο πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και έγινε μια συζήτηση σε βάθος. Άλλωστε είναι η τρίτη φορά που τη συναντά με την ιδιότητα του προέδρου της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ΝΔ για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ήδη από την αρχή της συνομιλίας τους ο αρχηγός της ΝΔ κατέστησε σαφές ότι θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν τίθεται και ως εκ τούτου δεν το συζητά. Η ελληνική αντιπροσωπεία σχημάτισε την εντύπωση ότι και η καγκελάριος είναι της ίδιας άποψης.

Αναλύοντας τα επιμέρους προβλήματα του ελληνικού ζητήματος ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη ότι αιτία για τις υπερβολικές απαιτήσεις των δανειστών έναντι της Ελλάδας είναι η καθυστέρηση στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Άλλωστε η τρέχουσα αξιολόγηση θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί πριν από ένα χρόνο, τον Φεβρουάριο του 2016. Πάντως, η αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων δεν προκύπτει μόνο λόγω των δεσμεύσεων που απορρέουν από το πρόγραμμα. Στην πραγματικότητα η ίδια η Ελλάδα έχει ανάγκη από αλλαγές στους τομείς δικαιοσύνη, εκπαίδευση, δημόσια διοίκηση και αλλού. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις συνιστούν το σημαντικότερο συστατικό για να ανακτήσει η χώρα τη χαμένη της αξιοπιστία.
ΝΔ: Σε καλό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη-Μέρκελ ΝΔ: Σε καλό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη-Μέρκελ Reviewed by Dexi Extrem on 09:45 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: