07 Φεβρουαρίου 2017

ΓΕΛΑΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ! Αναπληρωτής πρωθυπουργός Ρωσίας: Πολλοί προπονητές μας δεν ξέρουν πώς να δουλέψουν χωρίς ντόπινγκ

Πολλοί Ρώσοι προπονητές του στίβου δεν ξέρουν πώς να δουλέψουν χωρίς ντόπινγκ, παραδέχθηκε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας, Βιτάλι Μούτκο.

Ο Μούτκο έκανε δηλώσεις μία ημέρα μετά από την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), να παρατείνει τον αποκλεισμό της Ρωσίας από όλες τις διοργανώσεις. Η ομάδα στίβου της χώρας είναι εκτός διοργανώσεων από τον Νοέμβριο του 2015, μετά από τις αποκαλύψεις για εκτεταμένη χρήση απαγορευμένων ουσιών, με κρατική υποστήριξη.

«Η ρωσική ομοσπονδία στίβου είχε πολλές παραβιάσεις των κανονισμών περί ντόπινγκ. Οι αθλητές παραβίασαν τους κανόνες και πολλοί προπονητές δεν καταλαβαίνουν πώς να δουλέψουν χωρίς ντόπινγκ. Είναι καιρός να αποσυρθούν», δήλωσε ο Μούτκο, ο οποίος είχε προαχθεί από υπουργός Αθλητισμού σε αναπληρωτή πρωθυπουργό, παρά το σκάνδαλο με τη χρήση απαγορευμένων ουσιών. Υποστήριξε πάντως ότι η Ρωσία τον τελευταίο χρόνο έχει κάνει τεράστια δουλειά για να «καθαρίσει».

Μετά από την απόφαση της IAAF, η ρωσική ομάδα στίβου θα χάσει και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει αυτό το καλοκαίρι στο Λονδίνο. Ρώσοι αθλητές έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση να μετάσχουν ατομικά σε διεθνείς διοργανώσεις, δίχως να εκπροσωπούν τη χώρα τους, όμως θα πρέπει να περάσουν από μία αυστηρή διαδικασία προκειμένου να αποδείξουν ότι δεν κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών.

ΡΟΥΛΑ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
iefimerida.gr