06 Φεβρουαρίου 2017

Παρακαλάει το Δημόσιο ο Λάκης Γαβαλάς: Πάρτε το ακίνητο στην Κάντζα!

Ξανά θέτει ο Γιάννης Παγορόπουλος, δικηγόρος του Λάκη Γαβαλά, το ζήτημα της παραχώρησης στην Περιφέρεια Αττικής του κτιρίου που διαθέτει ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, στην Κάντζα για τη στέγαση των υπηρεσιών της.

Το θέμα έχει τεθεί από το 2013 από τον τότε Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, ωστόσο δεν προχώρησε ποτέ με αποτέλεσμα το ακίνητο να μείνει στα αζήτητα.

Συγκεκριμένα, από το δικηγορικό γραφείο του Γιάννη Παγορόπουλου, ανακοινώθηκαν τα εξής:

Αθήνα 6.2.2017
Κύριοι,
Χτες Κυριακή 5.2.2017, η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, στο Κυριακάτικο φύλλο της (σελ 29 Α21) δημοσίευσε ρεπορτάζ με τίτλο «…Καβγάς για την αγορά κτιρίου στο Περιστέρι από την Περιφέρεια Αττικής…» και τον υπέρτιτλο «…ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Η ΣΠΑΤΑΛΗ?...»
Το άρθρο πραγματεύεται την προσπάθεια της Περιφέρειας να ομογενοποιήσει τις διάσπαρτες υπηρεσίες της σε όλη την Αθήνα, προκειμένου να διασφαλίσει την καλύτερη λειτουργικότητα της διοίκησής της, αλλά και να εξοικονομήσει χρήματα από τα μισθώματα που καταβάλλει σε διάφορα κτίρια.
Ως πληρεξούσιος δικηγόρος του κου Απόστολου ΓΑΒΑΛΑ, επιχειρηματία, θυμίζω,ότι, ήδη από τον Μάρτιο του 2013(συνεδρίαση της 20.3.2013), ο εντολέας μου έχει αποδεχτεί ανάλογη προσφορά της Περιφέρειας ύψους 19.500.000 ευρώ για το (υπερμοντέρνο με εξαιρετικές ανέσεις και χώρους στάθμευσης) κτιριακό συγκρότημα γραφείων, χώρων επίδειξης και αποθηκών, συνολικής επιφάνειας 14.956,94 τ.μ, που ευρίσκεται εντός οικοπέδου στην Παιανία (Κάντζα) του ν. Αττικής, στο 39ο χιλιόμετρο της Αττικής Οδού (έξοδος 17), αξίας που υπερβαίνει τα 32.000.000 ευρώ, με βάση τις εκτιμήσεις Διεθνών Οίκων. Η προσφορά δεν υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια, για άσχετους με αυτόν λόγους.
Στη συνέχεια, προσέφερε ευθέως το συγκεκριμένο ακίνητο (και άλλα μαζί με αυτό) στο Ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να προβεί αυτό σε μονομερή αξιολόγησή του, σε μια ειλικρινή πρόταση για την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση των οφειλομένων του προς αυτό. Ούτε σε αυτήν την περίπτωση έλαβε απάντηση.
Επειδή, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, επανέρχεται σε ανοιχτή συζήτηση το πάγιο αίτημα της Περιφέρειας Αττικής για συμμάζεμα των υπηρεσιών της, σας καλώ για λογαριασμό του εντολέα μου να συμπεριλάβετε και πάλι στην έρευνά σας για την επιλογή του νέου κτιρίου και το εν λόγω κτιριακό συγκρότημα, όπως πράξατε στο παρελθόν.
Με τιμή
Γιάννης Παγορόπουλος