06 Φεβρουαρίου 2017

ΠΟΣΟ ΓΕΛΙΟ Ν'ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΡΕ ΜΑΛ@ΚΕΣ! Μαυραγάνης: Γίνονται συζητήσεις με Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία... για να διώξουμε τη Γερμανία απ' το ευρώ

Νέα διάσταση έβαλε στο τραπέζι των συζητήσεων για τη διαπραγμάτευση ο υφυπουργός υποδομών και δικτύων κ. Νίκος Μαυραγάνης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98, σημείωσε για την έως τώρα στάση της γερμανικής πολιτικής και του κ. Σόιμπλε πως αν ο Γερμανός υπουργός οικονομικών ήθελε αποσχηματοποιημένη απο το παρελθόν την Ευρώπη τότε μπορεί να το συνεχίσει να το κάνει.
Διαφορετικά θα πρέπει να ανακρούσει πρύμναν γιατί αλλιώς θα δούμε το πολύ σε ένα έτος διμερείς συμβάσεις μεταξύ των χωρών του Νότου σε μια άλλη Ευρώπη. Αν επιλέξει ο Σόιμπλε κάτι τέτοιο και πιστεύει ότι ο Νότος απομυζά τον βορά , τότε νομίζω ότι ο Νότος δεν έχει άλλη λύση. Είναι ώριμο και γίνονται ιδιωτικές συζητήσεις μεταξύ διπλωματών και των χωρών του Νότου. Υπάρχει η διακήρυξη των χωρών αυτών που όλοι συμφωνούν σε μια διαφορετική πολιτική με αξιοπρέπεια για ανθρώπινη διαβίωση. Στην ερώτηση αν στις δυο διαφορετικές «Ευρώπες»  θα υπάρχει ενιαίο νόμισμα, ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε : Δεν εκχωρούμε σε κανέναν το δικαίωμα αυτό. Όποιος θέλει να φύγει από το ευρώ να το πράξει , αν το θέλουν οι Γερμανοί είναι δικαίωμά τους, εμείς δεν εκχωρούμε το ευρώ σε κανέναν , αν θέλουν να φύγουν αυτοί ας φύγουν.
Ταυτόχρονα ο κ. Μαυραγάνης προανήγγειλε νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ανανέωση του στόλου φορτηγών και λεωφορείων  με χρηματοδοτική υποστήριξη , αλλαγές στο κόστος διοδίων για επαγγελματίες και αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τα ταξί.