09 Φεβρουαρίου 2017

Επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση για τα δημόσια νοσοκομεία

Οξύνεται διαρκώς η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω του τομεάρχη Υγείας Βασίλη Οικονόμου, δηλώνει αποφασισμένο για «μετωπική σύγκρουση» με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, την οποία χαρακτηρίζει «επικίνδυνη».

Η νέα πιο επιθετική στάση έναντι του υπουργείου Υγείας διαφάνηκε πρόσφατα, όταν στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την έγκριση τοποθέτησης νέου διοικητή στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια ψήφισε αρνητικά –για πρώτη φορά σε αυτού του είδους τη διαδικασία– και συνεχίστηκε, έκτοτε, με ιδιαίτερα αιχμηρές ανακοινώσεις και ερωτήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Προχθές, στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για την παρουσίαση των πεπραγμένων της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ο κ. Οικονόμου και η τ. υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα κατηγόρησαν το υπουργείο Υγείας ότι παρουσιάζει «μία ειδυλλιακή κατάσταση» για τα νοσοκομεία, και αμφισβήτησαν ευθέως τα οικονομικά στοιχεία του υπουργείου, σύμφωνα με τα οποία τα νοσοκομεία στο τέλος του 2016 παρουσίασαν πλεονάσματα.

Eικόνες ντροπής

Ενδεικτική είναι και η χθεσινή ανακοίνωση του τομεάρχη Υγείας με αφορμή εικόνες από διαδρόμους με ράντζα στο «Αττικόν», που δημοσιοποιήθηκαν στο Διαδίκτυο. Όπως αναφέρει, «ο κατήφορος της δήθεν κοινωνικά ευαίσθητης κυβέρνησης δεν λέει να σταματήσει. Η δημόσια Υγεία αιμορραγεί και η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι εικόνες ντροπής που δημοσιοποιήθηκαν στο Διαδίκτυο από το Νοσοκομείο “Αττικόν” προκαλούν κάθε Έλληνα πολίτη και προσβάλλουν την αξιοπρέπειά του» και καταλήγει «σε οποιαδήποτε άλλη ευνομούμενη χώρα, η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου θα είχε παραιτηθεί. Δυστυχώς, όμως, η λέξη “ευθιξία” δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό της».


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/338421/sugrousi-kuvernisis-nd-gia-ta-dimosia-nosokomeia/