10 Φεβρουαρίου 2017

Κατσίκης μετά την ξεφτίλα που του κανε η δούλα του Τσιπρα, ο Καμμένος: Ημουν εισηγητής και εξέφραζα θέσεις των ΑΝΕΛ -Αιφνιδιάστηκα με την εξήγηση Κουράκη

Απέκλεισε το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησής του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης αν και δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του για το «άδειασμα» που του επεφύλαξε το κόμμα του, όταν εκείνος δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το επίμαχο άρθρο για την ιθαγένεια στα παιδιά που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία.

Αιφνιδιασμένος από τη χθεσινή παρέμβαση του προεδρεύοντος Τάσου Κουράκη, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο Κανάλι της Βουλής.

«Δεν εξέφρασα προσωπικές σκέψεις όπως απαράδεκτα είπε ο προεδρεύων της Βουλής αλλά την θέση των ΑΝΕΛ. Ήμουν εισηγητής και όχι απλά ομιλητής που εκφράζει προσωπικές απόψεις. Το κόμμα μου πρέπει να συνεννοείται με εμένα. Τέτοια ενημέρωση (σ.σ. για θετική ψήφο) δεν είχα. Αιφνιδιάστηκα μαθαίνοντας ότι στην απουσία μου ο κ. Κουράκης ερμήνευσε την τοποθέτησή μου ως προσωπική αν και ήμουν εισηγητής. Από πού και ως πού διαψεύδει τον εισηγητή» είπε συγκεκριμένα.

Χθες, λίγη ώρα μετά την ομιλία του κ. Κατσίκη, εισηγητή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο νομοσχέδιο για την Παιδεία και τη θέση ότι οι ΑΝΕΛ καταψηφίζουν το άρθρο για την χορήγηση ιθαγένειας σε προσφυγόπουλα που φοιτούν σε σχολεία που εφαρμόζουν το ελληνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, ο Τάσος Κουράκης που προήδρευε της συνεδρίασης πήρε τον λόγο και επικαλέστηκε έγκυρες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η στάση του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα είναι θετική ψήφος στο συγκεκριμένο άρθρο.

Ο κ. Κατσίκης, μιλώντας σήμερα στο Κανάλι της Βουλής είπε πως αν γινόταν ονομαστική ψηφοφορία στο άρθρο αυτό, όλοι οι βουλευτές θα το καταψήφιζαν, εκτός από τους κ.κ. Παπαχριστόπουλο και Ζουράρη.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι, χθες το βράδυ, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος μιλώντας ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είπε ότι η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι η υπερψήφιση του άρθρου. Σημείωσε όμως ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν κατακτήσει την ψήφο κατά συνείδηση και αυτό ισχύει και για τη συγκεκριμένη διαδικασία. Στην ψηφοφορία, ο κ. Παπαχριστόπουλος δήλωσε υπέρ του άρθρου και απουσίαζε ο εισηγητής Κ. Κατσίκης.

Τέλος ο κ. Κατσίκης όταν του επισημάνθηκε ότι και ο κ. Παπαχριστόπουλος των «άδειασε» υπονοώντας μάλιστα πως αν διαφωνεί να παραδώσει την έδρα είπε: «Ερμηνεύστε όπως θέλετε. Πράγματι το άφησε να εννοηθεί. Δεν τον έχω βρει να τον ρωτήσω γιατί έκανε τέτοιο πρόλογο».