Μιλώντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ., βουλευτής Β΄ Αθηνών, σημείωσε ότι «από το να πάμε στη δραχμή και να χρεοκοπήσουμε, προφανώς είναι πολύ καλύτερο να υπάρξει συμφωνία. Όμως, όσο η κυβέρνηση καθυστερεί, η συμφωνία γίνεται ολοένα και χειρότερη».
Ο Αδωνις Γεωργιάδης είπε με έμφαση: «Θα ήθελα να έρθω εδώ σήμερα και να πω, “πράγματι, είναι μια πολύ καλή συμφωνία”. Να πω ότι έχει δίκιο ο κ. Σπίρτζης που πανηγυρίζει από τα Γιάννενα ότι “τελείωσε το μνημόνιο” και ότι “απελευθερώθηκε η Ελλάδα”. Και διερωτήθηκε: «Αλήθεια, είναι αυτή συμφωνία για να πανηγυρίζει η κυβέρνηση;».
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι «δεν είναι δυνατόν η ίδια κυβέρνηση που έλεγε ότι όταν έρθει στην εξουσία θα εξορίσει την τρόικα, τώρα να πανηγυρίζει για την επιστροφή της τρόικας. Διότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία, το μόνο που υπάρχει είναι η είδηση ότι η τρόικα επιστρέφει την επόμενη εβδομάδα».
Επικαλούμενος τις δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι αυτό που συμφωνήθηκε, είναι «η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα να προνομοθετήσει μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ, δηλ. 3.6 δισ., τα οποία μάλιστα θα είναι στοχοπροσηλωμένα στην περικοπή των συντάξεων και στη μείωση του αφορολογήτου».
Σχολιάζοντας κυβερνητικές διαρροές για αντίμετρα, ο Αδ. Γεωργιάδης τόνισε: «Διαρρέουν από χθες ότι θα πάνε τον ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%. Δηλαδή, τι μας λένε; Τον παρέλαβαν από τον Αντώνη Σαμαρά στο 13%, τον πήγαν 24% και μετά από έξι χρόνια, αφού θα μας έχουν διαλύσει στους φόρους, αφού θα μας έχουν μειώσει τις συντάξεις, θα μας γυρίσουν εκεί που ήμασταν όταν ο κ. Τσίπρας ανέλαβε την εξουσία. Θρίαμβος».
Εξηγώντας την στάση της ΝΔ είπε: «Φυσικά και θέλουμε να κλείσει η αξιολόγηση. Τα μέτρα αυτά, όμως, δεν θα τα ψηφίσουμε. Γιατί αυτά τα μέτρα είναι προϊόν της διαπραγματευτικής ήττας του κ. Τσίπρα. Αυτά τα ίδια μέτρα που δέχτηκε χθες να ψηφίσει ο κ. Τσίπρας, εάν τα είχε δεχθεί, τον Νοέμβριο, θα έπαιρνε αυτομάτως ποσοτική χαλάρωση. Αυτά τα μέτρα τώρα, είναι χωρίς ποσοτική χαλάρωση. Ποσοτική χαλάρωση θα πάρουμε - εάν την πάρουμε- τον Απρίλιο, έχοντας χάσει το α΄ τρίμηνο του 2017».
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ διευκρίνισε επίσης ότι «όταν μια κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα, δεσμεύει τη χώρα και πολύ δύσκολα μέτρα που ψηφίζονται, μετά ξεψηφίζονται. Για αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές πέρυσι τον Απρίλιο. Το έκανε γιατί όλοι βλέπαμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πάει πολύ αργά και θα ερχόταν μια ημέρα που οι συνταξιούχοι θα έχαναν τη σύνταξη τους».