09 Φεβρουαρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Πολάκης: Προσπαθούμε να πάρουμε την πραγματική εξουσία-ΝΔ: Εννοεί να φέρουν κομμουνισμό

Στα Χανιά βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης ο οποίος στην αρχή της ομιλίας του τόνισε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μεν στην κυβερνητική εξουσία αλλά δύο χρόνια μετά προσπαθεί ακόμη να πάρει την πραγματική.

«Κλείσαμε δύο χρόνια στην κυβερνητική εξουσία και προσπαθούμε να πάρουμε την πραγματική εξουσία. Μιας κυβέρνησης, η οποία πολεμήθηκε όσο καμία στη μεταπολίτευση και πολεμιέται μέχρι σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ παράλληλα αναφέρθηκε σε ένα μίνι απολογισμό της κυβέρνησης και στα όσα κατάφερε με αναφορές στο εντυπωσιακό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και στον συμβιβασμό που ακολούθησε.

«Πονέσαμε πολύ τότε. Και πολύ από εμάς, κι εσείς που είστε εδώ μέσα, γι’ αυτόν τον συμβιβασμό που κάναμε τότε. Ήταν μια συμφωνία, που έδινε όμως, και φαίνεται αυτό, αλλιώς δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ να κουβεντιάζουμε με αυτούς τους όρους- μια δυνατότητα διεξόδου από αυτή την κατάσταση της επιτροπείας και των μνημονίων, την οποία βιώνουμε αυτά τα χρόνια. Όταν έχεις απέναντί σου 18 που είναι εναντίον σου, όταν έχεις μείνει και με δική σου ευθύνη 1 δισ. 200 εκατ. ευρώ πραγματικό χρήμα στις τράπεζες, οι οποίες ήταν άδεια πουκάμισα, όταν κάποιοι τάζουν βοήθεια, αλλά την κρίσιμη στιγμή δεν τη δίνουν, ναι τότε έρχεσαι σε μία συμφωνία. Για να πατήσεις στα πόδια σου, να πεις ότι θα παλέψω να σταθώ και θα τη βγάλω τη χώρα απ’ αυτή τη μέγγενη και το πηγάδι που τη ρίξατε. Αυτό κάναμε τότε. Θα ήταν και μια εύκολη λύση να πούμε, δεν λερωνόμαστε, δεν λερώνουμε τα χέρια μας, εμείς είμαστε καθαροί, γεια σας, ξαναελάτε κύριοι πίσω που φέρατε τη χώρα μέχρι εδώ. Δεν το κάναμε αυτό. Και η πορεία αποδεικνύει ότι είχαμε δίκιο που δεν το κάναμε αυτό», σημείωσε ο Παύλος Πολάκης.

Σημείωσε ότι η ενίσχυση του δημόσιου τομέα Υγείας και η παροχή δωρεάν υψηλών υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες, αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «θέλουμε ένα δημόσιο σύστημα Υγείας, που θα προσφέρει ισότιμα σε κάθε πολίτη, δημόσια δωρεάν υπηρεσίες υγείας». Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός πραγματοποίησε αναφορές για κεντρικά κυβερνητικά ζητήματα αναφέροντας για ακόμη μια φορά την θέση του για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης λέγοντας πως αυτή θα κλείσει άμεσα και θα είναι ντάλα μεσημέρι.


Πηγή: hanianes.gr

Η ΝΔ για τον Πολάκη: Εννοεί τον πλήρη έλεγχο του Κράτους και των ΜΜΕ

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ότι το κόμμα του αγωνίζεται «για να κατακτήσει την πραγματική εξουσία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Μετά τον κ. Βερναρδάκη, που είπε ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι οι πιο πολωτικές της Ιστορίας, ένας άλλος εκλεκτός του Μεγάρου Μαξίμου, ο γνωστός κ. Πολάκης, είπε ότι το κόμμα του αγωνίζεται "για να κατακτήσει την πραγματική εξουσία".

Όλοι φανταζόμαστε τι εννοεί ο κ. Πολάκης. Εννοεί τον πλήρη έλεγχο του Κράτους, των Μ.Μ.Ε., την εξουδετέρωση κάθε διαφορετική φωνής.

Ενημερώνουμε τον κ. Πολάκη ότι στις ευρωπαϊκές Δημοκρατίες - όπως είναι και θα παραμείνει και η Ελλάδα - οι Κυβερνήσεις ασκούν διακυβέρνηση εντός του πλαισίου του Συντάγματος. Δεν εξουσιάζουν, δεν ηγεμονεύουν, δεν δημιουργούν καθεστώτα.

Οπότε ας μην κουράζονται άδικα, ούτε αυτός, ούτε ο κ. Βερναρδάκης με τα σχέδια πόλωσης που απεργάζονται.

Όποτε και να γίνουν οι εκλογές, το Κόμμα τους θα φύγει από την Κυβέρνηση γιατί αυτή είναι η επιθυμία του ελληνικού λαού.

Κανένας - πλην της ευνοούμενης κομματικής ελίτ - δεν θα δώσει λυσσαλέα μάχη για μια Κυβέρνηση που βλάπτει τη χώρα και υποβαθμίζει τη ζωή των Ελλήνων».