ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ! «Γιατί όχι»: Σοκαριστικό εξώφυλλο περιοδικού με στόχο στον κρόταφο του Τραμπ -Ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά της δολοφονίας του

Πριν από λίγα 24ωρα, το εξώφυλλο του Spiegel, με τον Ντόναλντ Τραμπ που να έχει αποκεφαλίσει το Αγαλμα της Ελευθερίας, είχε προκαλέσει σάλο. Ισως αυτό όμως δεν ήταν τίποτα μπροστά στο εξώφυλλο με το οποίο κυκλοφόρησε περιοδικό στην Ιρλανδία.
«Γιατί όχι», είναι ο τίτλος στο εξώφυλλο του Village, με μία φωτογραφία του Αμερικανού προέδρου και έναν στόχο στον κρόταφό του. Στο editorial, το περιοδικό κατά κάποιο τρόπο ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά της δολοφονίας του Τραμπ. Τουλάχιστον, καταλήγει ότι θα ήταν λάθος κάτι τέτοιο.


Αφού αναφέρει τις θέσεις του Τραμπ για τους πρόσφυγες, τις αμβλώσεις, τις γυναίκες και την εξωτερική πολιτική, το περιοδικό αναρωτιέται «Τι πρέπει να γίνει;».

«Εχουμε έναν από τους χειρότερους άνδρες στην πιο ισχυρή θέση, κάποιον που μπορεί να βλάψει εκατομμύρια, δισεκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη», αναφέρει το editorial, σημειώνοντας ότι περίπου το διάστημα της ορκωμοσίας του, αυξήθηκαν οι αναζητήσεις για τις πιθανότητες να δολοφονηθεί. «Οπότε ίσως η λύση είναι η τυραννοκτονία», γράφει το Village.

Μάλιστα, το περιοδικό σημειώνει ότι διάφοροι φιλόσοφοι και θεολόγοι έχουν ταχθεί υπέρ της τυραννοκτονίας ανά τους αιώνες, κάνοντας αναφορά στον Κικέρωνα και τον Θωμά Ακινάτη μεταξύ άλλων, θυμίζοντας ότι θέση του τελευταίου ήταν πως «Εκείνος που σκοτώνει έναν τύραννο για να ελευθερώσει τη χώρα του επαινείται και ανταμείβεται». Ακόμη, κάνει αναφορά στον αντισυνταγματάρχη Κλάους φον Στάουφενμπεργκ, ο οποίος συνωμότησε με στόχο τη δολοφονία του Αδόλφου Χίτλερ, απόπειρα που απέτυχε το 1944 με αποτέλεσμα να εκτελεστεί.

«Ο Τραμπ είναι ένας ανόητος, θα αποξενώσει φίλους και θα εξοργίσει εχθρούς. Θα παραβιάσει το σύνταγμα, θα πλουτίσει παράνομα, θα έρθει σε ρήξη με συμμάχους και θα κάνει λάθη», γράφει το Village, σημειώνοντας ότι στοιχηματικά γραφεία δίνουν σοβαρές πιθανότητες να φύγει από τον Λευκό Οίκο πριν ολοκληρώσει τη θητεία του. «Θα πέσει από ένα μεταφορικό σπαθί, δεν χρειάζεται να το σηκώσει κάποιος τρίτος. Το να πυροβοληθεί ο Τραμπ είναι αχρείαστο», συνεχίζει το editorial του περιοδικού.

«Επιπλέον, στη διαδικασία της αυτοκαταστροφής του, θα φέρει τη συνειδητοποίηση των κινδύνων που ενέχει το να δίνεις εξουσία σε έναν μισαλλόδοξο ναρκισσιστή έτσι ώστε να μεταρρυθμιστούν οι Θεσμοί, να κατοχυρωθούν οι προοδευτικές πολιτικές και να η κοινή γνώμη να καταλάβει ότι δεν πρέπει να επαναλάβει ποτέ το λάθος Τραμπ», σημειώνει το Village.

«Ο λογισμός είναι ξεκάθαρα ενάντια στη βία, ακόμη και στην περίπτωση του Τραμπ», είναι το τελικό συμπέρασμα του περιοδικού.

ΡΟΥΛΑ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
iefimerida.gr
ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ! «Γιατί όχι»: Σοκαριστικό εξώφυλλο περιοδικού με στόχο στον κρόταφο του Τραμπ -Ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά της δολοφονίας του ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ! «Γιατί όχι»: Σοκαριστικό εξώφυλλο περιοδικού με στόχο στον κρόταφο του Τραμπ -Ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά της δολοφονίας του Reviewed by Dexi Extrem on 11:30 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: