20 Φεβρουαρίου 2017

Θέλουν να διαλύσουν το ΕΣΡ: Το κράτος ζητά από τα συνταξιούχα μέλη του να του επιστρέψουν χρήματα!

Καλούνται να εργαστούν χωρίς αμοιβή, αλλά και να επιστρέψουν τα ποσά της σύνταξης που έχουν λάβει

Σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας αντιμετωπίζει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, καθώς, λόγω των προβλημάτων που αφορούν στα συνταξιούχα μέλη του, ματαιώνονται όλες οι συνεδριάσεις, αρχής γενομένης από σήμερα -και ακολουθούν αυτές της Τρίτης και της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαο Βούτση, τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων, την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νικόλαο Παππά, τα μέλη του ΕΣΡ διαμαρτύρονται έντονα για την περίοδο διοικητικής αναταραχής που καλούνται να αντιμετωπίσουν, όπως περιγράφουν, καθώς, λόγω της εφαρμογής του άρθρου 20 του Ν. 4387/2016, όχι μόνο καλούνται να εργαστούν δίχως αμοιβή, εφόσον δεν αμείβονται μέχρι στιγμής, αλλά τους ζητήθηκε να επιστρέψουν και τα ποσά της σύνταξης που έχουν λάβει μέχρι σήμερα. Τα συνταξιούχα μέλη απειλούν ανοιχτά με αποχώρηση, κάτι που σημαίνει την διάλυση του ΕΣΡ!

Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει τα εξής: «Μετά την πάροδο μόλις ενός τριμήνου ανάληψης καθηκόντων από τη νέα διοίκηση του ΕΣΡ η Αρχή καλείται να αντιμετωπίσει μια καινούργια περίοδο διοικητικής αναταραχής λόγω της εφαρμογής του Ν.4387/2016 άρθρο 20 παρ. 2, η οποία αφορά στην απασχόληση συνταξιούχων στη Γενική Κυβέρνηση και επιφέρει δραστική μείωση στο εισόδημα της πλειοψηφίας των νεοεκλεγέντων μελών της Ολομελείας».

»Σας καλούμε να αναλογιστείτε την παραδοξολογία του ανωτέρου νόμου που απαιτεί στην πραγματικότητα από τα νέα μέλη να εργάζονται χωρίς αμοιβή ή ακόμη και υφιστάμενοι σημαντικής μείωσης των απολαβών τους, με προεξάρχοντα θιγέντα τον Πρόεδρό μας, κ. Αθανάσιο Κουτρομάνο, στον οποίον ήδη έχει αποσταλεί έγγραφο από τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής, με το οποίο του ζητείται αναδρομικώς η επιστροφή μεγάλου χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος, παρότι για τις μέχρι σήμερα υπηρεσίες του στο ΕΣΡ δεν έχει λάβει ακόμη καμία αμοιβή».

»Σας κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου η Αρχή να μείνει εκ νέου ακυβέρνητη καθώς οι ως άνω θιγόμενοι αναμένεται, δικαιολογημένα, να αποχωρήσουν, με συνέπεια να ναυαγήσουν όλες οι δρομολογηθείσες διαδικασίες τόσο για την επικείμενη αδειοδότηση όσο και για την εν γένει ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, με κίνδυνο τη συνολική ανάσχεση του έργου της Αρχής.
Καλούμε όλους τους Πολιτειακούς θεσμούς να προασπίσουν το κύρος του ΕΣΡ και την ανεξαρτησία των μελών του, η οποία υπό αυτές τις συνθήκες τίθεται υπό αίρεση, εισάγοντας άμεσα κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση για τη διευθέτηση του εν λόγω προβλήματος».

»Παραμένουμε στη διάθεση όλων των αρμοδίων για την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με στόχο την αναβάθμιση της Αρχής».

Αφροδίτη Γραμμέλη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ