25 Φεβρουαρίου 2017

Επίσημη έρευνα από τους Γάλλους εισαγγελείς για τον Φιγιόν

To «Penelope gate» ανακατεύει και πάλι την τράπουλα για τις Γαλλικές Προεδρικές εκλογές - Θα αθωωθεί εκτιμούν οι δικηγόροι του

Νέα δεδομένα στην κούρσα για τις Γαλλικές Προεδρικές εκλογές δημιουργεί η απόφαση των Γαλλικών αρχών να ξεκινήσουν επίσημη έρευνα για τον Φρανσουά Φιγιόν και το Penelope Gate.

Η είδηση για την έναρξη έρευνας από τους Γάλλους εισαγγελείς έγινε γνωστή πριν από λίγο και αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα καθώς το τελευταίο διάστημα ο Φιγιόν είχε αρχίσει να ανακάμπτει δημοσκοπικά.

Ο Φρανσουά Φιγιόν είχε παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην οποία είχε τονίσει πως δεν υπήρξε τίποτε το παράνομο στις συγκεκριμένες πληρωμές καθώς η σύζυγός του εργαζόταν ως βοηθός τόσο του ιδίου όσο και του διαδόχου του στο Γαλλικό Κοινοβούλιο και είχε αναρτήσει όλα τα οικονομικά στοιχεία.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει, ο Φιγιόν  είχε τονίσει πως σε περίπτωση που βρεθεί υπό δικαστική διερεύνηση θα παραιτηθεί από την κούρσα για την Γαλλική Προεδρία.

Όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα φαίνεται πως τα στοιχεία τα οποία έδωσε στις αρχές το ζεύγος Φιγιόν χρήζουν περαιτέρω έρευνας και θα κληθεί άμεσα να καταθέσει στις αρμόδιες αρχές.

Πάντως, τελευταίο χρονικό διάστημα με μία νέα προεκλογική καμπάνια ο Φιγιόν εμφανιζόταν να ανακάμπτει δημοσκοπικά χωρίς να περνά πάντως στον 2ο γύρο των επερχόμενων εκλογών.

Θα αθωωθούν και οι δύο εκτιμούν οι δικηγόροι του Φιγιόν

Οι νομικοί σύμβουλοι του Φρανσουά Φιγιόν, του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία της Γαλλίας, εμφανίστηκαν αισιόδοξοι απόψε ότι η έρευνα που είναι σε εξέλιξη για την υπόθεση της αργομισθίας της συζύγου του θα οδηγήσει στην αθώωση και των δύο.

Οι δικηγόροι του Φιγιόν εξέδωσαν την ανακοίνωση αυτή μετά την απόφαση του οικονομικού εισαγγελέα να αναθέσει την έρευνα της υπόθεσης σε ανακριτή.

Η νομική ομάδα του πρώην πρωθυπουργού επανέλαβε επίσης την κριτική που έχει ασκήσει στη διαδικασία, τονίζοντας ότι οι διαρροές στα μέσα ενημέρωσης είναι απαράδεκτες. Ο Φιγιόν αρνείται κάθε κατηγορία και υποστηρίζει ότι δέχεται επίθεση από τη γαλλική αριστερά