08 Φεβρουαρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Νέα ένταση στα Ίμια: Τούρκοι λένε ότι έδιωξαν σκάφους του Λιμενικού

Τεταμένο παραμένει το κλίμα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία στο Αιγαίο. Σήμερα (08.02.2017) σημειώθηκε καταδίωξη σκάφους του Λιμενικού από τουρκικά πλοία στο Φαρμακονήσι.
Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το ελληνικό σκάφος πέρασε από το Φαρμακονήσι και μετά μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα, όπου τα τουρκικά πλοία το καταδίωξαν.

"Τα πλοία του τουρκικού λιμενικού επικοινώνησαν με τουρκικό πολεμικό πλοίο που βρίσκεται κοντά αναφέροντάς του ότι "πλοία του ελληνικού Λιμενικού παραβιάζουν τα χωρικά μας ύδατα. Εμποδίζω με ελιγμούς τις δυνάμεις της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Βλέπω επίσης κοντά στα σύνορά μας μια ψαρόβαρκα με το όνομα ‘Μανταλιντζί’" ακούγεται στο βίντεο.

Τα τουρκικά μέσα σημειώνουν ότι σήμερα το πρωί ένα σκάφος του τουρκικού Λιμενικού κάνει περιπολίες γύρω από τα Ίμια, ενώ σκάφος του ελληνικού Λιμενικού περιμένει "ήρεμα" κοντά στην Καλόλιμνο. Στα δημοσιεύματα τους, γράφουν επίσης ότι κάποιοι Τούρκοι ψαράδες πήγαν να ψαρέψουν κοντά στην περιοχή των Ιμίων κι ότι ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο περιμένει ανοιχτά της Αλικαρνασσού.



Πηγές από το Γενικό Επιτελείο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού αναφέρουν πάντως ότι δεν έχει καταγραφεί σχετικό επεισόδιο απο πλευράς των ελληνικών αρχών, ενώ σε ένα βίντεο που προβάλλεται σε τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, δεν περιέχεται κάποια καταδίωξη, αλλά δραστηριότητα σκαφών στην περιοχή των Ιμίων.

Πηγή: mynet