Τον ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ πλασιέ αριστερού φαρμακοβιομήχανου έκανε ο Τσίπρας στο Παρίσι... εννοείται ότι το deal απέτυχε

[Οι κρυφές συναντήσεις στο Παρίσι εκτός των άλλων είχαν σκοπό την ολοκλήρωση του deal Apivita-L' Oreal που ψηνόταν εδώ και καιρό... όλως τυχαίως μερικές μέρες μετά αποδείχθηκε ότι ο Τσίπρς δεν κάνει ούτε για πλασιέ και η προσπάθεια απέτυχε αφού ο ΣΥΡΙΖΑίος ιδιοκτήτης...
που σε χθεσινή εκδήλωση της εταιρίας δήλωσε αριστερός, αποκάλυψε πως η συμφωνία απέτυχε]

Ιδού ένα ερώτημα. Υπήρξε κάποια συμφωνία από τη μυστική συνάντηση που είχε στο Παρίσι ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας  με τον Οίκο Rothschild; Και ποια ήταν αυτή; Τι απέδωσε για την χώρα μας;  Προτού σας πω τι ακριβώς συνέβη εκεί, απλώς σας υπενθυμίζω ότι:
O ρόλος των Rothschild στην Eλλάδα υπήρξε και είναι εξαιρετικά σημαντικός. Tα δάνεια Rothschild ήταν από τα πρώτα και μεγαλύτερα που έλαβε το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος μετά το 1821, ενώ οι Rothschild είναι οι δημιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νομισματικού συστήματος της Eλλάδας, καθώς ήταν βασικοί χρηματοδότες, συνιδρυτές και μεγαλομέτοχοι της Eθνικής Tράπεζας της Eλλάδος, μέσα από την οποία εισήγαγαν το κλασματικό αποθεματικό / κεντρικό τραπεζικό σύστημα στη χώρα , παρέχοντας στην ETE την άδεια να τυπώνει χρήμα χωρίς αντίκρισμα, ένα ποσοστό του οποίου ανήκε στους ίδιους. Δηλαδή ήταν για την χώρα μας μια χρηματιστηριακή υπερδύναμη. Τους εκπροσώπους της λοιπόν πήγε να δει στα κρυφά ο κ. Τσίπρας και πήγε μόνος του, χωρίς μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΔΔΗΧ, χωρίς καν να παρευρίσκεται ο αρμόδιος για την αποκρατικοποιήσεις υπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας. Και κάτι ακόμα; Αληθεύει ότι κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της «Λοεράλ» έκανε βόλτες εκεί κοντά και γνωστός (και μη εξαιρετέος) φαρμακοβιομήχανος;

Βηματοδότης

Κουτσιανάς-Apivita: Το φλερτ με τη L'Oreal απέτυχε
H εταιρεία φυτικών προϊόντων Apivita δεν εξαγοράζεται προς το παρόν από τον κολοσό L’Oreal, όπως ξεκαθάρισε χθες το βράδυ σε εκδήλωση της εταιρείας στο Παλλάς ο δημιουργός της κ. Νίκος Κουτσιανάς.

Φυσικά δεν έχουμε κρύψει το ενδιαφέρον μας για έναν στρατηγικό επενδυτή, ενώ εδώ και χρόνια η Apivita έχει γίνει στόχος πολλών εταιρειών για πιθανή συνεργασί, αλλά σε κάθε περίπτωση θα το μάθετε από εμάς, τόνισε ο κ. Κουτσιανάς απευθυνόμενος στο πολυπληθές Παλλάς, από φαρμακοποιούς όλης της χώρας.

Η χθεσινή εκδήλωση ήταν μία ακόμη ενδιαφέρουσα εκδήλωση από αυτές που γνωρίζει πολύ καλά να οργανώνει το ζεύγος Νίκης και Νίκου Κουτσιανά, η οποία μάλιστα επισφραγίστηκε από τα μουσικά ακούσματα της Δήμητρας Γαλάνη.

Λίγο νωρίτερα, έγινε παρουσίαση της νέας σειράς για τα μαλλιά και μίας δεύτερης με αντιηλιακά με εξαιρετικά βίντεο και φωτογραφήσεις.

Το ζεύγος Νίκης και Νίκου Κουτσιανά, ανακοίνωσαν το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας Apigea η οποία θα αναλάβει την διαχείριση των ιδιόκτητων καλλιεργειών και το μότο που θα κυριαρχήσει στην νέα εταιρεία είναι «έρρωσο και ευδαιμόνει».

Στην ομιλία τους τόσο η κυρία Νίκη Κουτσιανά όσο και οκ. Νίκος Κουτσιανάς, μίλησαν με θερμά λόγια για την Ελλάδα και το ευ επιχειρείν, για την δύναμη των βοτάνων (που δυστυχώς χρησιμοποιούμε μόνο το 4% στην Ελλάδα) και των φυτώ,ν για την ηθική στην επιχειρηματικότητα, ενώ ο κ. Κουτσιανάς, υπογράμμισε πως αυτή την στιγμή η Apivita υλοποιεί ένα επενδυτικό πρόγραμμα 16 εκατ. ευρώ σε 23 χώρες εξαγωγές και συνεργάζεται με 74 συνδεδεμένα πανεπιστήμια!

Ωστόσο στην Ελλάδα μας λείπουν οι συνεργασίες, τόνισε προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν θέλοουμε συνεργασίες, είμαστε εγωιστές και σωτήρες. Δήλωσε Αριστερός, ενώ πρόσθεσε ακόμη πως πιστεύει στην μετα ιδεολογική εποχή, αγαπά και στηρίζει το ελληνικό φαρμακείο.

Όλα τα προιόντα της εταιρείας παράγονται στο Βιοκλιματικό εργοστάσιο της Apivita στο Μαρκόπουλο. Η νέα σειρά για τα μαλλιά είναι χωρίς σιλικόνη! Φθάσαμε στο 100% των φυτικών προϊόντων, όπως τόνισαν στελέχη της εταιρείας, τα οποία πρόσθεσαν πως 9 Κλινικες μελέτες πιστοποιούν το γεγονός ότι το φυσικό είναι αποτελεσματικό !

Τέλος, η εταιρεία έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Horizon 2020 το οποίο επιδοτεί την απόλυτη καινοτομία. Εδώ η Apivita είναι ενεργή με προτάσεις που έχει καταθέσει και αναμένει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου
http://www.onmed.gr/ygeia-epixeirhseis/story/352244/apivita-to-flert-me-tin-l-oreal-i-nea-etaireia-apigea-oi-ependyseis-ton-16-ekat-eyro

Ο Τσίπρας μεσίτης για την «Apivita» στη «L' Oreal»

Το πέρασμα της ελληνικής εταιρίας «Apivita» στη γαλλική «L'  Oreal» φέρεται να ήταν το κύριο αντικείμενο του ημι-μυστικού ταξιδιού που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας στο Παρίσι, σύμφωνα με άρθρο στην ιστοσελίδα του ραδιοσταθμού "Αθήνα 9,84".

Λεπτομερέστερα, το κείμενο λέει τα εξής:

"Η εξαγορά της ελληνικής εταιρίας φυσικών καλλυντικών Apivita, συμφερόντων της οικογένειας Κουτσιανά, από το γαλλικό πολυεθνικό όμιλο της L’Oreal είναι σύμφωνα με πληροφορίες το αντικείμενο της συνάντησης του ‘Ελληνα πρωθυπουργού, A.Τσίπρα και του προέδρου και διευθύνοντα σύμβουλου του ομίλου L’Oreal, Ζαν Πωλ Αγκόν –που κατά τον όμιλο είχε «ιδιωτικό χαρακτήρα» και κατά το Μέγαρο Μαξίμου αφορούσε επενδύσεις στην Ελλάδα- διεξάγονται εδώ και δύο μήνες συζητήσεις μεταξύ των πλευρών Apivita- L’Oreal για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού.

Οι επαφές των δύο πλευρών δεν έχουν μέχρι στιγμής κατάληξη, ωστόσο, το ενδιαφέρον του γαλλικού ομίλου είναι ενεργό, ενώ η διοίκηση της Apivita επείγεται για «λύσεις», καθώς η δανειακή της επιβάρυνση είναι εξόχως πιεστική.

H Apivita

Η εταιρία ιδρύθηκε πριν 37 χρόνια από την «τρέλα» της Νίκης και του Νίκου Κουτσιανά, δύο Ελλήνων φαρμακοποιών, οι οποίοι επένδυσαν στις έννοιες της αειφορίας και της αξιοποίησης της ελληνικής χλωρίδας. Δημιούργησαν το brand Αpivita, το οποίο έμελλε να παίξει το δικό του ρόλο στο δίκτυο του ελληνικού φαρμακείου, αλλά και να αξιώσει χώρο στη διεθνή αγορά.

Η ελληνική αγορά καλλυντικών φαρμακείου πάντως καλύπτει μόλις το 7% της εγχώριας ζήτησης ενώ οι διεθνείς αγορές αποδεικνύονται ένα «δύσκολο» στοίχημα για ελληνικές εταιρίες, με περιορισμένους πόρους και διοικητικές αδυναμίες. Είναι χαρακτηριστικό πως η Apivita, επένδυσε στις ΗΠΑ, χωρίς ανταπόδοση, ενώ οι μειοψηφικές συμμετοχές μεγαλύτερων ομίλων στο μετοχικό της κεφάλαιο (π.χ. Notos Com) δεν οδήγησαν στο scale up που ευαγγελιζόταν η ηγετική ομάδα της εταιρίας.

Στο δια ταύτα, το 2016 – σύμφωνα με πηγές εκ μέρους της Apivita- σημειώθηκε αύξηση μεγεθών, μετά από ένα «οδυνηρό» 2015. ‘Ετσι, στη χρήση του 2016, η εταιρία τερμάτισε με κύκλο εργασιών της τάξης των 37 εκατ. ευρώ περίπου έναντι 32,3 εκατ. ευρώ περίπου που εμφάνισε το 2015.

Περίπου το 30% του κύκλου εργασιών της εταιρίας προήλθε από το εξωτερικό (12 εκατ. ευρώ πωλήσεις), με την θυγατρική της Ισπανίας να πραγματοποιεί πωλήσεις της τάξης των 7 εκατ. το 2016. Βελτίωση αναφέρει η εταιρία ότι παρουσίασε και σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας, καθώς τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα 5,8 εκατ. ευρώ, από 4,7 εκατ. ευρώ το 2015.

Σημειώνεται ότι η εταιρία στην περασμένη χρήση του 2015 ολοκλήρωσε τρεις νέες τροποποιήσεις υφιστάμενων κοινοπρακτικών ομολογιακών δανείων, που έχουν εκδοθεί με τις πέντε ελληνικές τράπεζες με διαχειρίστρια την Εθνική Τράπεζα. Από την αναδιάρθρωση αυτή, η εταιρία απέφυγε να καταβάλει ποσό 3.495.590 ευρώ μέσα στη χρήση του 2016. Επίσης, η εταιρία συνήψε τον Μάρτιο του 2016 νέο μακροπρόθεσμο δάνειο με την Τρ. Αττικής, διάρκειας 9 ετών, ύψους 1,1 εκατ. ευρώ, όπου συγκεντρώθηκαν ισόποσες υφιστάμενες βραχυπρόθεσμες δανειακές οφειλές προς την συγκεκριμένη Τράπεζα.

Η εταιρία αναφέρει ότι συνεχίζει να επενδύει στις αγορές του εξωτερικού, στις οποίες μετράει πολυετή παρουσία όπως το Χονκγ Κονγκ (όπου έχει παρουσία με 10 καταστήματα), στην Ιαπωνία (όπου μέσω μικτής εταιρίας ελέγχει 5 καταστήματα) στη Ρουμανία και την Κύπρο. Σημειώνεται ότι μέσα στο 2016 η εταιρία εγκαινίασε καταστήματα στη Λευκωσία, το Βουκουρέστι, στο Κίεβο και το Άμστερνταμ.

Επιπλέον, στην Αγγλία η εταιρία επιχειρεί το επαναλανσάρισμα της με μία νέα συνεργασία με τα premium πολυκαταστήματα Harvey Nichols και θα βρίσκεται σε 8 από αυτά σε διάφορες μεγάλες βρετανικές πόλεις, και στο Λονδίνο. Παράλληλα, η εταιρία επεκτείνεται στην Ιταλία, όπου προωθεί την τοποθέτηση και συνεργασία με μεγάλα φαρμακεία σε ολόκληρη τη χώρα".

http://www.athensvoice.gr/economy/o-tsipras-mesitis-gia-tin-apivita-sti-l-oreal