ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ! Ο Καμμένος προχωρά (λέμε και καμιά μαλ@κία) η αγορά των αμερικανικών F-35

[Leasing για πολεμικά αεροσκάφη μόνο ο Πανάρας θα μπορούσε να σκεφτεί για να μοιράσει σανό ότι αναβαθμίζει την αεροπορία... όσο για το άλλο με την "πώλησης πεπαλαιωμένου αμυντικού υλικού" αυτή την τάζει σε όλους όσους τους ζητάνε λεφτά :))) και τους...
ταλαίπωρους στρατιωτικούς που περιμένουν τα αναδρομικά από εκεί θα τους πλήρωνε και τους γείωσε, ενώ από εκεί θα έβρισκε και τα λεφτά για να μην παγώσει τα ειδικά μισθολόγια... που τελικά πάγωσε :))) Ο Καμμένος είναι ικανός να του ζητάει γυφτάκι λεφτά κι αυτός να του λέει "θα σε πληρώσω από τα έσοδα από την πώληση πεπαλαιωμένου αμυντικού υλικού που παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση από ενδιαφερόμενες χώρες"... για τέτοιο απατεώνα μιλάμε]

Τις απαντήσεις της Ουάσιγκτον, μετά από την ολοκλήρωση των εξάμηνων διαπραγματεύσεων σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 και την προοπτική προμήθειας F-35, αναμένει η ελληνική πλευρά, προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις από οικονομικής και επιχειρησιακής άποψης, όπως έκαναν γνωστό -σε άτυπη ενημέρωση- ανώτατοι αξιωματούχοι τις πολεμικής αεροπορίας.
Για το νέο μαχητικό αεροσκάφος που θα είναι πέμπτης γενιάς με τεχνολογία Στελθ, η ελληνική πλευρά επιζητεί τρόπους ένταξης της τεχνολογίας Στελθ στο υφιστάμενο οπλοστάσιο της πολεμικής Αεροπορίας.

Όσο για τον εκσυγχρονισμό των F-16, εξετάζονται διάφορες φάσεις αναβάθμισής τους, ανάλογα με τις προτάσεις που θα υποβληθούν από την αμερικανική κυβέρνηση και τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, σε συνδυασμό και με τη συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Τα στελέχη της πολεμικής αεροπορίας διευκρίνισαν ότι το κόστος του εξοπλιστικού προγράμματος επιμερίζεται σε βάθος 10ετίας και υπάρχουν διάφοροι τρόποι χρηματοδότησής του, είτε μέσα από leasing, είτε με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ, είτε μέσω της πώλησης πεπαλαιωμένου αμυντικού υλικού που παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση από ενδιαφερόμενες χώρες.

Έσοδα προσδοκώνται επίσης, από τη δημιουργία του πολυεθνικού κέντρου εκπαίδευσης στην Καλαμάτα και από την αναβάθμιση του ΚΕΑΤ (Ανδραβίδα), δεδομένης της συμμετοχής ενόπλων δυνάμεων ξένων χωρών σε κοινές ασκήσεις και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Όσον αφορά στα γαλλικά μαχητικά Mirage-2000 δεν θα γίνει εκσυγχρονισμός τους, καθώς ο σχετικός διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος λόγω υψηλού κόστους.

Για το πυραυλικό σύστημα S-300 αναφέρθηκε πως ο εκσυγχρονισμός του αφορά στην αναβάθμιση του λειτουργικού του συστήματος ώστε να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες του πιο αποτελεσματικά.

Στα εξοπλιστικά προγράμματα της πολεμικής Αεροπορίας περιλαμβάνονται επίσης:

η προμήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών UAV - MALE

η προμήθεια νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους σταδίου επιλογής

η αντικατάσταση Α/Φ Τ-2 Ε, με νέο αεροσκάφος προχωρημένης και επιχειρησιακής εκπαίδευσης

η επαναπιστοποίηση όπλων και υλικών

η εργοστασιακή συντήρηση οπλικών συστημάτων και οχημάτων υποστήριξης.