06 Φεβρουαρίου 2017

Το Κρεμλίνο ζητά από το Fox News να απολογηθεί -Δημοσιογράφος του αποκάλεσε τον Πούτιν δολοφόνο [βίντεο]

Την αντίδραση της Μόσχας προκάλεσε η συνέντευξη που παραχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Fox News. Οχι όμως για τα λεγόμενα του Αμερικανού προέδρου.

Το Κρεμλίνο ζήτησε από το Fox News να απολογηθεί για τα «απαράδεκτα», όπως τα χαρακτήρισε, σχόλια για τον Βλαντιμίρ Πούτιν από τον δημοσιογράφο που πήρε τη συνέντευξη. Ο Μπιλ Ο' Ράιλι χαρακτήρισε δολοφόνο τον Ρώσο πρόεδρο σε μία ερώτησή του προς τον Τραμπ, όταν του ζήτησε να εξηγήσει γιατί σέβεται τον Πούτιν.

«Θεωρούμε ότι τέτοιες εκφράσεις από το Fox TV είναι απαράδεκτες και προσβλητικές και, ειλικρινά, θα προτιμούσαμε να λάβουμε μία απολογία από μία τόσο σεβαστή τηλεοπτική εταιρεία», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το Reuters.

Οταν ο Τραμπ είπε στη συνέντευξη ότι σέβεται τον Πούτιν, μετά από σχετική ερώτηση, ο Ο' Ράιλι σχολίασε: «Γιατί; Είναι δολοφόνος». Ο Αμερικανός πρόεδρος του απάντησε: «Υπάρχουν πολλοί δολοφόνοι. Εχουμε πολλούς δολοφόνους. Τι, νομίζεις ότι η χώρα μας είναι τόσο αθώα;», προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν κάνει αρκετά λάθη. Αυτό ενόχλησε κάποιους από τους Ρεπουμπλικανούς του Κογκρέσου, σύμφωνα με το Reuters, οι οποίοι σχολίαζαν ότι δεν μπορεί να συγκριθεί η συμπεριφορά των Ρώσων και Αμερικανών πολιτικών.




ΡΟΥΛΑ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
iefimerida.gr