22 Φεβρουαρίου 2017

Βίντεο: Καλεσμένος εκπομπής λέει on camera στον Milo Yiannopoulos να πάει να γ...θεί

Ο παρουσιαστής του σόου, Bill Maher διεκδικεί τώρα τα εύσημα για την «πτώση» του τρολ

Τα εύσημα για την «πτώση» του πάλαι ποτέ «poster boy» της αμερικανικής ακροδεξιάς, Milo Yiannopoulos, διεκδίκησε σήμερα ο παρουσιαστής-κωμικός Bill Maher, ο οποίος είχε φιλοξενήσει τον αμφιλεγόμενο Ελληνοβρετανό λίγες μέρες πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο με τα σχόλιά του περί παιδοφιλίας.

Η εν λόγω εκπομπή του Maher είχε προκαλέσει σάλο πριν ακόμα προβληθεί, εξαιτίας της αποχώρησης ενός ατόμου από το πάνελ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία του Milo.

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι ένας ένθερμος Δημοκρατικός, όπως ο Maher, αποφάσισε να καλέσει το ακροδεξιό τρολ στην εκπομπή του είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ, με τον ίδιο τον παρουσιαστή να αναγκάζεται να δικαιολογηθεί περισσότερες από μία φορές.

«Αυτό που είδε ο κόσμος στην εκπομπή μου ήταν ένα άτομο με έντονη την ανάγκη της συναισθηματικής επιβεβαίωσης που φιλοδοξεί να γίνει Ann Coulter (ρεπουμπλικανή δημοσιογράφος) και θέλει να βγάλει χρήματα εκμεταλλευόμενο την ευθιξία της αριστεράς», είπε σήμερα ο Maher στους ΝΥΤ.

«Λίγα 24ωρα μετά, απέσυρα την πρόσκληση να μιλήσει στο CPAC, τον ανάγκασαν να παραιτηθεί από το Breitbart και ακυρώθηκε η έκδοση του βιβλίου του. Όπως συνηθίζω να λέω, το φως του ήλιου είναι το καλύτερο απολυμαντικό. Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα», ανέφερε ο Maher, εννοώντας προφανώς ότι ο Yiannopoulos είναι μικρόβιο και η δημοσιότητα... τον εξόντωσε.

Πάντως, ο ταλαντούχος παρουσιαστής σημείωσε ότι δεν είναι δική του δουλειά να κρίνει παλιότερες δηλώσεις του Milo.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, η αδυναμία του Milo να συζητήσει με πραγματικά επιχειρήματα και η τάση του να αποφεύγει τους «σκοπέλους» βρίζοντας τους συνομιλητές του είχε προκαλέσει την οργή του κωμικού Larry Wilmore. O καυγάς ξέσπασε όταν ο Milo ισχυρίστηκε ότι, η παρουσία διεμφυλικών γυναικών σε τουαλέτες για «κανονικές» γυναίκες, θέτει τις δεύτερες σε κίνδυνο, υπονοώντας επιπλέον ότι οι trans πάσχουν από ψυχικές διαταραχές.

Ο Wilmore προσπάθησε να εξηγήσει στον προκλητικό δημοσιογράφο ότι τα στοιχεία του είναι λανθασμένα και ότι οι ίδιες ασυναρτησίες λέγονταν κάποτε και για τους γκέι.

Εκείνος, στριμωγμένος, παραπονέθηκε στον Maher ότι έχει πάντα στην εκπομπή του ηλίθιους καλεσμένους.

Σε αυτό το σημείο, το τρολ εισέπραξε το φορτισμένο «άντε γαμ...σου» του κωμικού.



Νάνσυ Κουλούρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ