16 Μαρτίου 2017

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΣΣΑ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΝΕ ΠΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ! Πάτρα: «Εχουμε προβλήματα με το φαγητό», είπε η μητέρα της 17χρονης που λιποθύμησε από την πείνα

«Ξέρετε έχουμε πρόβλημα με το φαγητό των τριών παιδιών μου», είπε στους σοκαρισμένους καθηγητές του σχολείου της 17χρονης κόρης της η άνεργη μητέρα. Λίγο πριν είχε κληθεί να πάρει το παιδί της στο σπίτι γιατί είχε λιποθυμήσει από την πείνα...

Ηταν το πρωί της Τρίτης, όταν η 17χρονη κοπέλα πήγε στο σχολείο της στην Πάτρα, όμως

λίγο μετά την έναρξη του μαθήματος ζήτησε να βγει έξω. Μόλις έκανε δυο βήματα δεν άντεξε, σωριάστηκε στο έδαφος και λιποθύμησε.

Η μητέρα της έσπευσε στο σχολείο για να την πάρει στο σπίτι και λίγο αργότερα επέστρεψε για να εξηγήσει στους καθηγητές τι συνέβαινε.

Η ίδια είναι άνεργη και εργάζεται μόνο περιστασιακά ως καθαρίστρια. «Ξέρετε έχουμε πρόβλημα με το φαγητό των τριών παιδιών μου», ήταν τα λόγια της, που σόκαραν όσους την άκουσαν. Διάφορα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν της επιτρέπουν να παρέχει στα τρία παιδιά της τα βασικά για τις ανάγκες τους, με αποτέλεσμα η μεγάλη της κόρη να μην αντέξει.

«Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει αυτό το πρόβλημα, το πρόβλημα του υποσιτισμού», λέει ο κύριος Κώστας Γιαννόπουλος, περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, που επιβεβαιώνει πως αυτό δεν ήταν το μόνο περιστατικό.

Η κοινωνία της Πάτρας πάντως ανταποκρίθηκε άμεσα και με διάφορους τρόπους στηρίζει την οικογένεια των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.