ΠΑΛΙ ΠΟ@ΤΣΑ ΡΕ ΑΛΕΞΗ; Η Ελλάδα έχασε και τυπικά το Eurogroup-ορόσημο της 20ης Μαρτίου

Η Ελλάδα έχασε και τυπικά – με την βούλα των Βρυξελλών – το νέο ορόσημο για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, το Eurogroup της 20ης Μαρτίου.

Οπως προκύπτει από την επίσημη ατζέντα του Eurogroup της 20ης Μαρτίου εκεί θα υπάρξει απλώς ενημέρωση για την πρόοδο που έχει σημειωθεί μετά την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα «οι θεσμοί (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ESM) αλλά και ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να δώσουν αναφορά για την πρόοδο σε σχέση με την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας σε επίπεδο προσωπικού (staff level agreement - SLA) σε σχέση με τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις".

Το Eurogroup αναφέρει ότι "η συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού αποτελεί ένα βήμα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος". Διευκρινίζει δε ότι "από την άλλη μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση, αποτελεί την προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης της χρηματοδοτικής στήριξης στο πλαίσιο του προγράμματος.

Είναι ενδεικτικό ότι η Ελλάδα θα είναι το τρίτο θέμα στην ατζέντα του Eurogroup της Δευτέρας, μετά την συζήτηση επί των προσχεδίων των προϋπολογισμών για το 2017 και τη θεματική συζήτηση για τα συνταξιοδοτικά συστήματα των κρατών μελών και πριν από τη συζήτηση για τα σχέδια των κρατών μελών για έκδοση χρεογράφων.
ΠΑΛΙ ΠΟ@ΤΣΑ ΡΕ ΑΛΕΞΗ; Η Ελλάδα έχασε και τυπικά το Eurogroup-ορόσημο της 20ης Μαρτίου ΠΑΛΙ ΠΟ@ΤΣΑ ΡΕ ΑΛΕΞΗ; Η Ελλάδα έχασε και τυπικά το Eurogroup-ορόσημο της 20ης Μαρτίου Reviewed by Dexi Extrem on 21:11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: