21 Μαρτίου 2017

21 Μαρτίου 1997: Ο Κώστας Καραμανλής νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Η είδηση της εποχής έλεγε:

Ο Κώστας Καραμανλής είναι από σήμερα ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε στις 23.30 μ.μ. ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 4ου συνεδρίου Γεώργιος Ράλλης, ο Μακεδόνας πολιτικός συγκέντρωσε...

τις προτιμήσεις 2.350 συνέδρων έναντι 1.048 ψήφων που έλαβε ο αντίπαλός του Γιώργος Σουφλιάς και 38 λευκών ψηφοδελτίων.

Ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε δηλώσεις του, μετά τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος, τόνισε ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι και χαρακτήρισε μεγάλη τιμή και μεγάλη στιγμή για τον ίδιο την εκλογή του στην προεδρία του κόμματος. Επίσης, αναφερόμενος στο Γιώργο Σουφλιά δήλωσε ότι τρέφει γι' αυτόν αισθήματα αγάπης και σεβασμού και πως ποτέ δεν τον αντιμετώπισε ως αντίπαλο, αλλά αντίθετα ως φίλο και συνεργάτη.

Από πλευράς του ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης υποσχέθηκε να στηρίξει το νέο πρόεδρο στα καθήκοντά του και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας ''έδωσε και θα δώσει το παρών στο κόμμα και θα σταθεί δίπλα στο νέο αρχηγό''.