12 Μαρτίου 2017

Τι εκτιμούν στην ΕΛ.ΑΣ. για τα κίνητρα του ειδικού φρουρού -Γιατί δολοφόνησε τον 52χρονο οδηγό ταξί

Δεν αποκλείουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. το ενδεχόμενο το κίνητρο της δολοφονίας του άτυχου 52χρονου ταξιτζή στην Καστοριά να ήταν όντως η ληστεία, μιας και από τους ισχυρισμούς του ειδικού φρουρού αλλά και τα στοιχεία που υπάρχουν δεν προκύπτει κάτι διαφορετικό.

Συγκεκριμένα, δεν προκύπτει από κάπου ότι θύμα και δράστης γνωρίζονταν και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν να ισχύει το σενάριο που προέβαλε ο δράστης ότι δηλαδή ήταν πιεσμένος οικονομικά και ότι σε μια απόφαση της στιγμής επιχείρησε να ληστέψει τον άτυχο ταξιτζή, τον απείλησε με το όπλο του εκείνος αντέδρασε, βγήκε έξω να τρέξει να ξεφύγει, ο δράστης τον ακολούθησε και τον σκότωσε.

Επίσης, η δολοφονία δεν φαίνεται να είχε σχεδιαστεί αφού ο δράστης χρησιμοποίησε το 45άρι πιστόλι του, που αποτέλεσε κάτι σαν... ταυτότητα αφού είναι ο μόνος στο νομό που διαθέτει τέτοιο όπλο.

Πάνω στο θύμα πάντως βρέθηκαν 550 ευρώ και το κινητό του, δεν τα είχε αποσπάσει δηλαδή ο δράστης.

Το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίχτηκε σχετικά εύκολα αφενός λόγω του όπλου το οποίο κατά πληροφορίες βρέθηκε στο σπίτι του δράστη, αφετέρου λόγω των καμερών που τον κατέγραψαν αλλά και ενός γείτονα στο χωράφι της δολοφονίας που φέρεται να είδε τον 30χρονο λίγο αργότερα καθώς περπατούσε για να  βγει στο δρόμο για να πάρει ταξί να επιστρέψει στην Καστοριά.

Στον δράστη απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία, ενώ ο 30χρονος αστυνομικός ζήτησε προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί. Το βράδυ του Σαββάτου οδηγήθηκε εκ νέου στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Καστοριάς.

Οι αστυνομικές αρχές υπό το φόβο επεισοδίων από την πλευρά των συγγενών του θύματος, επέλεξαν να παρουσιάσουν τον δράστη ενώπιον του εισαγγελέα Καστοριάς, την ίδια χρονική στιγμή που πραγματοποιούταν η νεκρώσιμος ακολουθία του άτυχου οδηγού ταξί.