15 Μαρτίου 2017

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΥΡΙΖΑ-Κατάσχεσαν επίδομα από λογαριασμό φορέα του AIDS -Για οφειλή 1.200 ευρώ από έξοδα νοσηλείας

Σε κίνδυνο βρίσκεται η υγεία ενός 32χρονου φορέα του AIDS, καθώς η ΔΟΥ κατάσχεσε από τον τραπεζικό του λογαριασμό το επίδομα πρόνοιας που λαμβάνει και με το οποίο πληρώνει τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί.

Αυτό κατήγγειλε η Ομοσπονδία Δανειοληπτών, στην οποία στράφηκε ο 32χρονος. Σύμφωνα με την καταγγελία, εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας του, ο άνδρας ζει αποκλειστικά από το επίδομα Πρόνοιας και το κοινωνικό επίδομα που λαμβάνει και το οποίο κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του.

Ο 32χρονος, σύμφωνα με την καταγγελία, δεν έχει οφειλές προς την ΔΟΥ, ούτε για φόρο εισοδήματος, ούτε για ΦΠΑ, απλώς οφείλει 1.200 ευρώ που προέρχονται από έξοδα νοσηλειών σε κρατικά νοσοκομεία λόγω της σοβαρότητας της καταστάσεως της υγείας του.

«Το επίδομα χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο προκειμένου να λαμβάνει ειδική φαρμακευτική αγωγή, προκειμένου να διατηρείται εν ζωή», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Δανειοληπτών.

Τη Δευτέρα (13/3) η ΔΟΥ κατάσχεσε από τον τραπεζικό λογαριασμό το ποσό του επιδόματος, «με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο όχι απλώς για την υγεία του αλλά και για την ζωή του».

Οι νομικές υπηρεσίες της Εθνικής Ομοσπονδίας ζήτησαν ήδη εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα.