24 Μαρτίου 2017

Γιατί η φωτογραφία του Μάικ Πενς με επιτελείο Ρεπουμπλικανών προκάλεσε σάλο στις ΗΠΑ

Η φωτογραφία που απεικονίζει μία ομάδα Ρεπουμπλικανών βουλευτών αποτελούμενη μόνο από άνδρες και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, να συζητούν για τη νέα μεταρρύθμιση για την υγεία που προωθεί ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ άναψε "φωτιές
"Μπορεί μία ομάδα ανδρών να αποφασίζει για το αν θα "κοπεί" το επίδομα μητρότητας από το νέο πρόγραμμα υγείας που προωθεί ο Ντόναλντ Τραμπ σε αντικατάσταση του Obamacare;


Η φωτογραφία που απεικονίζει μία ομάδα Ρεπουμπλικανών βουλευτών αποτελούμενη μόνο από άνδρες και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, να συζητούν για το αν θα καλυφθεί το επίδομα μητρότητας από την νέα μεταρρύθμιση για την υγεία που προωθεί ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ άναψε "φωτιές".

Ακτιβιστές που προασπίζονται το δικαίωμα στην γονιμότητα, μέλη της οργάνωσης "Σχεδιαζόμενη Γονιμότητα" αλλά και στελέχη των δημοκρατικών εξέφρασαν την οργή τους για την επίμαχη φωτογραφία.

"Αυτή είναι η φωτογραφία που δείχνει τους ηγέτες να καταργούν τον έλεγχο των γεννήσεων, το επίδομα μητρότητας και τις αμβλώσεις. Παρατηρήσατε κάτι ;", γράφουν στα social media επισημαίνοντας την απουσία γυναικών.

Αλλά και το Δημοκρατικό στέλεχος στη Βουλή των Αντιπροσώπων , Τζιμ Μακγκάβερν, εξέφρασε την οργή του: "Αυτό είναι εξοργιστικό. Ούτε μία γυναίκα στο δωμάτιο την ώρα ο Μάικ Πενς και Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές προτείνουν την κατάργηση του επιδόματος μητρότητας στη νέα μεταρρύθμιση για την υγεία που προωθεί ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ".

Mίνα Αγγελίνη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ